Brengt Galaxy S7 het microSD-slot terug?

Auteur: , 8 Reacties
Samsung Galaxy S5

Op de 2015-flagships bleken ze plots afwezig en het verwijderen van de microSD-slots kwam Samsung op de nodige kritiek te staan. Nu lijkt het erop dat de Koreanen hun beslissing terug gaan draaien voor nieuwere modellen.

Volgens een bericht van het Italiaanse blog HDBlog.It zou Samsung serieus overwegen de opening voor een microSD-kaart terug te laten keren in de Samsung Galaxy S7.

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom Samsung besloot microSD niet op te nemen in de S6, S6 Edge, s6 Edge Plus en Galaxy Note. Mogelijk is het een design-kwestie. Het is bijvoorbeeld zo dat dit een van de eerste serie Samsung-phones is waar redelijk wat metaal in zit verwerkt. Een andere mogelijkheid is dat Samsung liever zelf opslagruimte aan klanten verkoopt dan hen de mogelijkheid te bieden microSD-kaartjes aan te schaffen. In hoeverre de beslissing van toen een effect heeft gehad op de verkoopaantallen zal ook voor altijd een raadsel blijven. Duidelijk is wel dat veel gebruikers totaal niet blij waren met de beslissing. Nu er bij volgende generaties phones gemikt wordt op stevige concurrentie tussen Apple en Samsung en de Koreanen hard op zoek zijn naar een killer-feature, is hen er alles aan gelegen de klant voor zich te winnen door deze te geven wat hij wil.8 reacties

Zeer zeker want anders was de S5 mijn laatste Samsung !
Heel tevreden hoor maar als ik geen ext. geheugen kan doen dan zijn er wel andere merken.
Op dit moment was voor mij Samsung het beste qua Camera, scherm, ext geheugen en andere features. Als dat geheugen weg valt dan wordt de stap naar Sony of LG of mischien zelfs Oneplus een stuk dichter bij.
@turbobrick: Alsof de Oneplus 2 geheugenkaart slot heeft. Wat is de reden dat je per se een micro sd slot wilt? 64gb/128gb is toch ook genoeg of vindt je dat dan weer te duur? Ik zoek een geheugenkaart slot echt niet meer. 64gb is voldoende voor me op mijn S6. En de ingebouwde geheugen is echt snel!
@mstiic: De oneplus heeft dat idd niet maar als je dan zonder moet doen dan is de stap voor een telefoon die bijna hetzelfde kan voor dik 300 euro minder een makkelijke keuze.
Ik vind SD geheugen gewoon fijn, waarom ? Als de telefoon ermee kapt heb ik al mijn foto’s nog. Ben niet afhankelijk van een dikke wifi verbinding maar kan gewoon on the fly zooi heen en weer copieren en veilig stellen.
Al mijn foto’s, muziek en andere zaken kan ik ook makkelijker meenemen naar een andere smartphone en het uitbreiden ervan wordt met de dag goedkoper.

En ja het is te duur ! Kijk eens wat je voor een 128gb S6 betaald … Doe dan eens een Sd card voor 55 euro … en dan heb je ook nog eens het interne geheugen.
Nee sorry, als ik de keuze heb ga ik voor extern.
@turbobrick: Ja, ga lekker met een traag extern micro-sd-kaartje werken. Een geheugenkaartje op de Galaxy S7 gaat niet gebeuren, iedereen wat dat, maar om wat kliks te verzamelen zijn ze hier in Nederland weer lekker aan het papegaaien.
@nietzoslim: Traag ? Ach het is maar waarvoor je het gebruikt. Als ik ff 128gb toevoeg en daar dan steeds mijn data naar toe copieer dan boeit de snelheid me weinig hoor.
Leuk al die 4k gadgets maar het tikt wel aan. 16GB intern of 32 Gb zit zo vol met wat leuke movies, online opslag van muziek, games, navigatie, etc.
Je kan mijn inziens nooit genoeg geheugen hebben en ik zit liever niet vast aan een vaste waarde, zeker niet als ik vandaag voor 55 euro 128 gb koop !

Doe jij maar lekker wat je wilt, ik ben liever niet afhankelijk van cloudstorage en wil gewoon doen wat ik fijn vind.
Schijnbaar ben ik niet de enige, wat de protesten waren niet van de lucht.
@nietzoslim: Mijn microSDXC is verre van traag hoor. Minimaal 35 MByte/s ;-) Met Root kan ik alle apps naar mijn externe geheugen forceren. 4K-video schieten en foto’s in volledige resolutie schieten terwijl het op je externe geheugenkaartje opgeslagen wordt? Geen probleem. Geen performanceverschil. Ik snap Samsung wel. Je hebt nog steeds klanten die een geheugenkaartje van de Action instoppen en vervolgens klagen dat hun toestel niet 4K-video kan schieten. Je moet niet voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Maar om daarom microSD-slot te schrappen vind ik nou te ver gaan. Ik juich het toe, doe mij maar een S7 met expandable storage!
dat ze eens doen zoals die chinese merken:

oftewel dual sim, oftewel 1 sim en 1 microSD
@Jantje_555: Precies, mogelijkheden zat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).