Briljante celebrity impressionist + deepfake = doodeng (video)

GET TO DA CHOPPA
GET TO DA CHOPPA!

De deepfake-technologie staat eigenlijk pas in de kinderschoenen, maar de A.I.-gedreven techniek in combinatie met een steengoede impressionist maken het samen bijna onmogelijk om de onderstaande acteur te onderscheiden van 20 verschillende beroemdheden, van Arnold Schwarzenegger tot George W. Bush en van George Clooney tot Nicholas Cage.

De onderstaande video vervaagt de lijn tussen impressionist Jim Meskimen en allerlei uiteenlopende beroemdheden. Dat ziet er naadloos en bijna perfect uit, maar volgens VFX-maker Sham00k ging er maar liefst 250 hours uur aan werk in de video zitten. Dat niet alleen, de software had 1.200 uur aan beeldmateriaal en 300.000 foto’s van de betreffende beroemdheden nodig om de deepfake beelden te kunnen genereren. Het kostte in totaal bijna een terabyte aan data om het stukje zieke kunst waar te maken.

Jim Meskimen is zelfs zonder hulp van superslimme software een geweldige impressionist, maar met een kleine gezichts-overlay weten de technologie en de kunstvorm samen te smelten tot dit verwarrende filmpje:

[gv data=”5rPKeUXjEvE”][/gv]

Daarnaast zie je in het onderstaande filmpje hoe Sham00k het geheel heeft kunnen maken. Zo zie je de gezichts-trackingsoftware en de gigantische database aan foto’s samenkomen tot het eindresultaat.

[gv data=”Wm3squcz7Aw”][/gv]

Ondertussen zijn er ook al apps waarmee je een vergelijkbaar effect kunt bereiken. Daarover lees je hier meer.

Screenshot @Sham00k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *