British Airway staat telefoongebruik tijdens vluchten toe

Auteur: , Geen reacties
British Airway staat telefoongebruik tijdens vluchten toe

We wisten dat het eraan zat te komen. British Airway staat het sinds deze week als eerste Europese luchtvaartmaatschappij toe: je telefoon hoeft in het vliegtuig niet meer uitgeschakeld te zijn.

Volgens regelgeving uit de jaren zestig (!) was het in vliegtuigen verplicht om tot een hoogte van 10.000 voet, ongeveer 3 kilometer, apparaten uitgeschakeld te houden. Niet dat u dat deed, maar deze achterhaalde regels waren nodig aan herziening toe. Iets dat recentelijk is gebeurd waardoor British Airway in Europa de primeur kan pakken met het toestaan van telefoons, phablet, tablets, e-readers, etcetera.

“We weten dat onze passagiers graag hun apparaten het liefst zo lang mogelijk willen gebruiken dus dit is goed nieuws voor ze. Dankzij de soepelere regels kunnen passagiers gemiddeld 30 minuten langer gebruik maken van hun telefoon, tablets, consoles en eReaders.”

Je apparaten dienen echter wel in vliegtuigmodus te staan. Daarom is het niet mogelijk te bellen, sms’en of surfen. Toch lastig als je een vliegtuigmaatschappij hebt die wifi aan boord heeft.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).