Video: Brits oorlogsschip lanceert eerste 3D-geprinte drone

3D printed drone
Afgelopen dinsdag heeft het Britse marineschip HMS Mersey een drone gelanceerd die volledig is gemaakt met een 3D-printer. Dat gebeurde met een drie meter hoge katapult.

De drone werd op het land geprint en vervolgens op het schip in elkaar gezet. Voor zover bekend is dit een unicum. Na de lancering vloog hij autonoom tussen een aantal vantevoren vastgestelde coördinaten en landde vervolgens veilig op een nabijgelegen strand.

Het apparaat, dat de naam Sulsa draagt, is ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers van de universiteit van Southampton. Hij is van plastic en heeft een vleugelwijdte van 1,5 meter. Zijn topsnelheid is 160 kilometer per uur.

Drones die geschikt zijn om vanaf marineschepen te verzenden bestaan al langer, maar zijn normaal gesproken veel groter en kosten miljoenen dollars, zegt Jim Scanlan, een wetenschapper van de universiteit en verbonden aan het project. “Wie er een bestuurt is altijd doodsbang dat hij hem verliest“. Deze drone kost slechts een paar duizend dollar. Het nadeel, geeft Scanlan toe, is dat hij ook maar 40 minuten kan vliegen.

Bekijk de spectaculaire beelden van de lancering en de vlucht in onderstaande video:

[gv data=”GinLjpUAnZg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *