Britse defensie trekt miljarden uit voor innovatie

Defensie
Eerste innovatie: een minuscule drone die beweegt als een libelle.

In het Engels wordt dat natuurlijk gewoon Dragonfly Drone, want libelles hebben in die taal nu eenmaal een wat stoerdere naam. Het door Animal Dynamics ontwikkelde vliegtuigje zou volgens het ministerie van defensie een “huge impact on intelligence-gathering in future operations in complex urban environments” moeten hebben. Onopvallend informatie verzamelen op plekken waar je anders niet komt, zonder de troepen in gevaar te brengen, is het idee.

Dan is er nog de Gravity Imager, die de wereld onder het oppervlak gedetailleerd in kaart brengt. Het opsporen en in kaart brengen van vijandelijke tunnels bijvoorbeeld zou in enkele minuten mogelijk zijn, terwijl dat normaal een klus van meerdere weken is. Ook het opsporen van ondergrondse explosieven is met de door Birmingham University ontwikkelde Gravity Imager mogelijk.

Naast deze en andere innovaties is er nog een bedrag van 800 miljoen pond (925 miljoen euro) beschikbaar, die aan het eind van het jaar zal worden toegekend aan de “best and brightest individuals and companies”, die om daar aanspraak op te maken hun plan overtuigend moeten pitchen bij het ministerie van defensie. Dus als je nog een briljant idee hebt voor een futuristisch wapen, grijp dan nu je kans.

Eén reactie

  1. Ik verwacht dat de toekomst van oorlogsvoering goedkope klein drones zijn. Vervangbaar en in grote getale zijn ze in staat dure superieure wapensystemen te verslaan. In WOII wisten de amerikanen met, naar verhouding, inferieure wapensystemen de Duitsers op de knieën te dwingen. De mogelijkheid om snel de verliezen te compenseren was de reden dat de VS de oorlog kon winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *