Britse providers blokkeren Popcorn Time, volgt Nederland?

Britse providers moeten sites met Popcorn Time-software blokkeren
Je zult in Groot-Brittannië voortaan wat beter moeten zoeken naar de Popcorn Time-software, want Britse providers moeten websites die de software aanbieden blokkeren.

Voor die de afgelopen maanden onder een steen heeft geleefd: Popcorn Time laat je eenvoudig en snel door torrents bladeren, zodat je in Netflix-stijl een film of serie kunt kijken. Er is echter één groot verschil: aangezien het om torrents gaat, hoef je voor Popcorn Time niet te betalen. We hoeven je daarom waarschijnlijk niet uit te leggen waarom de dienst in korte tijd enorm populair is geworden.

De Britse rechtbank heeft nu besloten dat de providers Sky, TalkTalk, Virgin, BT en EE vijf Popcorn Time-websites moeten blokkeren, waaronder popcorntime.io en popcorn-time.se. “Popcorn Time dient geen ander doel dan het bekijken van illegaal gedownload materiaal. Niemand gebruikt het om legale content te zoeken”, concludeerde de rechter, die later opdracht gaf voor het verbod.

Dat verbod geldt zoals we al aangaven voor slechts vijf domeinen, dus we hebben niet het idee dat de uitspraak van de rechter grote gevolgen zal hebben voor de gebruikers van Popcorn Time, laat staan voor ons als Nederlanders. Ja, onze overheid heeft zich al gebogen over de legaliteit van de dienst én we horen bij de drie grootste Popcorn Time-gebruikers, maar het lijkt erop dat onze overheid de laatste tijd drukker is met andere illegalen…

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *