Britten betalen met gezicht, als het aan Paypal ligt


In winkels even snel iets afrekeken door je gezicht te laten zien. Niet aan een biometrische scanner die lijkt te zijn weggelopen uit een SciFi-film, maar aan een winkelmedewerker.

Het kan nu in Groot-Brittannië. Diverse Londense winkels hebben namelijk het systeem van Paypal in gebruik genomen waarmee klanten middels een app -werkend op iOS, Android en Windows Phone– hun bestelling plaatsen. Vervolgens voeren ze een pincode in, en via een internetverbinding een soort hekserij verschijnt je accountinfo en foto vervolgens op het kassascherm van de winkel.

Het enige dat de winkelmedewerker dan hoeft te doen is op je foto te rammen, en er verschijnt een betalingsmelding op je telefoon dat het geld van je Paypal-rekening is afgeschreven, waarna de kassabon vervolgens je mailbox binnenrolt. Want fuck het altijd bij je hebben van een portemonnee als het ook zo kan, moet Paypal gedacht hebben.

De service wordt nu aangeboden bij een dozijn winkels, bars en restaurants in het Londense Richmond, en zal geleidelijk uitrollen over heel Engeland.

Roep u maar: is dit een handige vervanger van de pinpas? Of hebben we liever een computer die onze gezichten danwel vingerafdruk scant?

Nog geen reacties

  1. Ik vind het geen gek idee. Lekker overal betalen zonder geld op zak. En een beetje persoonlijke verificatie kan geen kwaad. Dus ik zeg: doen.

  2. Als de kassiere en winkel dan ook alleen mijn foto te zien krijgt vind ik het prima. Ik neem aan dat mijn naam er niet bijstaat.

    Lijkt me wel handig, ik ze het hier wel verschijnen. Ik zal het zeker een proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *