Britten ontwikkelen dronebevriessysteem

Dag drone
Drones zijn leuk, maar niet altijd. Wat doe je als je een drone ziet vliegen waar je hem niet wilt hebben? Bel Engeland, daar werken ze aan een oplossing.

Je kunt drones doorboren met laserstralen, je kan er ook een arend op af sturen, of hem gewoon uit de lucht schieten. Je kunt ze ook gewoon laten vliegen natuurlijk en een dikke boete geven, maar als je ze uit de lucht wilt hebben en je wilt dat enigszins simpel doen, dan kun je het beste naar Groot-Brittannië bellen.

Bel bijvoorbeeld Paul Taylor van Enterprise Control Systems die samen met Blighter Surveillance Systems en Chess Dynamics een Anti-UAV Defense System ontwikkelen. Het werkt veel simpeler dan alle opties hierboven. Drones worden bediend met radiosignalen en rondom een drone hangt dus ook altijd een ‘wolk’ van radiosignalen. Die hoort het systeem en daarna wordt er een verstoringssignaal teruggestuurd naar de drone. Hij blijft even als ‘bevroren’ in de lucht hangen (ervan uitgaande dat je een moderne drone hebt die uit zichzelf vliegt).

Ben je met je drone aan het vliegen, dan denk je dat er iets mis is met je drone en dus haal je hem snel terug naar je basisstation. Maar als het systeem lang genoeg op de drone wordt gericht blijft hij gewoon hangen tot de batterij leeg is en is hij verder waardeloos. Dat komt omdat de radioverstoring voorkomt dat je als eigenaar de drone nog kunt bedienen. Simpel en doeltreffend.

Wil je toch liever Amerikaanse beveiliging? Dan bel je Droneshield.

Eén reactie

  1. Gaat niet helemaal op …
    Een beetje drone logged bij vertrek zijn basis (vertrek locatie) GPS en gaat dan pas vliegen.
    Als voor wat voor reden dan ook de besturingssignalen weg vallen dan gaat hij over een noodmodus waarbij hij terug gaat naar de oorsprong.
    Dus wel doeltreffend om het weg te krijgen maar geloof niet dat hij blijft hangen en ‘gevangen’ wordt genomen als het ware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *