Brokstuk SpaceX’s Falcon 9-raket ligt in de UK op het strand

Falcon 9 brokstuk
Bijna vijf maanden nadat de raket vlak na het opstijgen explodeerde is een stuk teruggevonden bij de kust van de eilanden van Scilly, ten Zuid-Westen van Engeland.

De kustwacht heeft het met behulp van een aantal vissers het bijna tien meter lange brokstuk op het strand gekregen. Kustwacht-commandant Martin Leslie zegt dat het wrakstuk ‘zeer waarschijnlijk’ van de Falcon 9 afkomstig is, die afgelopen juni explodeerde, iets meer dan twee minuten na de lancering. De raket was op weg naar het ISS om daar goederen af te leveren. Er was geen bemanning aan boord.

De ontdekker heet Joseph Thomas, die werkt voor Tresco Boat Services. Hij zag het brokstuk terwijl hij zo’n 100 meter van de kust voer. ‘Mijn eerste gedachte: dit moet een deel van een vliegtuig zijn. Maar toen we de zeepokken hadden verwijderd zagen we dat het een raket was. Zoiets maak je niet elke dag mee’.

Hieronder bekijk je een video van de mislukte lancering. In deze post een video van een eerdere mislukte landing, en hier kun je daar zelf mee oefenen.

[gv data=”u5Nk3b42NkY”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *