Broncode iOS 9 gelekt, kan gevolgen hebben voor iOS

Auteur: , Geen reacties
iOS 9

Dat is geen goed nieuws.

De broncode van Apple iOS 9 is gepubliceerd op GitHub door een onbekende partij. Dit heeft tot gevolg dat kwetsbaarheden van iOS eenvoudig kunnen worden ingezien. En daar kunnen kwaadwillenden op anticiperen.

Er is nog geen officiële bevestiging of de lek daadwerkelijk de broncode van iOS 9 betreft, maar beveiligingsexpert Jonathan Levin denkt dat dit the real deal is. Levin spreekt over de grootste lek in de geschiedenis. Wellicht een beetje overdreven. Toch zit er een kern van waarheid in de uitspraak van Levin. Het lekken van de broncode kan gevolgen hebben voor iOS-versies van vandaag de dag. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Hackers kunnen nieuwe vormen van jailbreaks ontwikkelen of een emulator van iOS bouwen aan de hand van de code. Inbreken in iOS 11 is overigens een stuk lastiger. Moderne iOS-versies beschikken over Apple’s Secure Enclave. Dit is een beveiligingsarchitectuur die is gebouwd op de chip van het apparaat. (via Motherboard)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).