Bruut: Sharp lanceert ‘betaalbare’ 8K TV

Sharp 8K televisie
Maar of het apparaat nu al een meerwaarde heeft…

Het heeft even geduurd, maar 4K-resolutie lijkt langzaamaan zijn intrede te doen in het huidige medialandschap. Waar we eerst heel lang hebben zitten wachten totdat alle pixels van onze Full HD-TV’s benut werden, kunnen we tegenwoordig ook al Messi & co bewonderen in deze haarscherpe resolutie.

Wil je echter volledig futureproof zijn, dan heeft Sharp een heel interessant apparaatje voor je. De 8K AQUOS TV van het bedrijf biedt namelijk een resolutie van maar liefst 7680 bij 4320 pixels, 16 keer zo scherp als een reguliere Full HD-TV. Sharp adverteert het paradepaardje als ‘ultimate reality, waarin details zo scherp zijn dat het blote oog ze niet eens kan zijn. Best onhandig, want je betaalt er een flinke smak met geld voor.

Het grootste probleem op dit moment is echter de content, of beter gezegd: de afwezige content. Nog lang niet alle zenders maken optimaal gebruik van de 4K-mogelijkheden. Zelfs gameconsoles hebben na een lange tijd eindelijk 4K-ondersteuning. Maar wie weet, over een jaar of drie

Sharp start binnenkort met de verkoop van haar 8K AQUOS TV in Japan en China. Heb je echter een beetje geduld, dan kun je wachten totdat het apparaat in 2018 op de Europese markt verschijnt. De vraagprijs ligt waarschijnlijk rond de 1 miljoen yen, omgerekend iets meer dan 7500 euro. Iets goedkoper dan de vorige hopeloze poging van Sharp.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *