iPhone

Budget iPhone 9 kunnen we binnenkort toch verwachten

Wellicht zelfs nog deze maand.

In 2016 heeft Apple de iPhone SE op de markt gebracht als iPhone voor de budgetmarkt. Hoewel het toen een succes was leek Apple de budgetmarkt links te willen laten liggen.

Dat was totdat we de geruchten over de iPhone SE2 begonnen te zien. Het toestel, dat later omgedoopt werd tot iPhone 9, zou eigenlijk in maart uitkomen. Het Coronavirus gooide echter volgens insiders roet in het eten.

Volgens insiders was er gisteren een meeting bij Apple om te bezien hoe bepaalde releases nu moesten worden gepland. Een van de uitkomsten was volgens geruchten dat de iPhone 9 alsnog gepresenteerd wordt op 15 april. De budget-iphone zou dan vanaf 22 april verscheept gaan worden.

https://twitter.com/jon_prosser/status/1245021088855273472

Over de iPhone 9 is nog niet veel bekend. De budget iPhone zou een 4.7 inch scherm krijgen en qua design op de iPhone 8 lijken (zoals je in de renders kunt zien), terwijl de technische specificaties een upgrade ten opzichte van de iPhone 8 krijgen. Volgens de hoesjes, die inmiddels al wel gespot zijn, zien we daarbij een simpele cameravoering.

Dankzij het wereldwijde releasebeleid van Apple kunnen we het toestel waarschijnlijk ook in Nederland verwachten. De prijs is nog niet genoemd, al blijft deze volgens geruchten onder $ 500,-. (zo’n EUR 455,-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *