Bug in iOS 11 laat Siri verborgen berichten voorlezen

Auteur: , 2 Reacties
Bug in iOS laat Siri verborgen berichten voorlezen

Het is weer zover.

Het heeft even geduurd, maar het is weer zover. iOS 11 is opnieuw in verlegenheid gebracht door een bug. Dit keer heeft het te maken met de spraakassistent van Apple, Siri. De spraakassistent kan verborgen Whatsappjes voorlezen, terwijl de iPhone is vergrendeld. Zo kunnen onbekenden persoonlijke berichten lezen zonder je smartphone daadwerkelijk te ontgrendelen.

De bug kwam aan het licht via Mac Magazine. De Braziliaanse nieuwssite zegt dat Siri notificaties kan voorlezen van nog niet geopende zaken. Bijvoorbeeld een nieuw Whatsappje. De lijst met notificaties kan niet worden ingezien als de iPhone vergrendeld is, maar Siri kan het overzicht wel voorlezen. Iedereen met iOS 11.2.6, de nieuwste versie van iOS, heeft te maken met de bug.

Siri leest geen berichten van Apple’s eigen iMessage voor, maar berichten van derden (zoals Whatsapp) worden wel voorgelezen. De bug werkt alleen als Siri is ingeschakeld bij een vergrendelde iPhone. Standaard staat deze feature aan. De bug is niet alleen in iOS 11.2.6 te vinden, maar werd ook ontdekt in de beta van iOS 11.3. Werk aan de winkel voor Apple dus.2 reacties

amateurs
Lek na lek, bug na bug en meer updates dan loze beloftes van een kabinet.
En maar wijzen naar Android maar zeker de afgelopen 12 maanden is het een grote puinhoop op Apple gebied vwb de software !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).