Bug in iOS 9 schakelt iPhone 6S en 6S Plus volledig uit

iPhone
Meerdere gebruikers klagen over een bug in de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De telefoon zet zichzelf op willekeurige momenten uit.

Dat schrijft Macrumors op basis van meldingen op Reddit en het Apple support forum. Gebruikers zeggen dat de telefoon zichzelf uitschakeld. Zelfs als de batterij 100% is, of als de smartphone niet wordt gebruikt. De bug zou voorkomen bij beide nieuwe toestellen van het Amerikaanse merk.

Samen met de meldingen kwamen ook meerdere klachten binnen over een warme home button wanneer de telefoon er geen zin meer in heeft. Het probleem zit mogelijk verborgen in iOS 9 en zal met een update moeten worden opgelost. Zowel op iOS 9 als op de nieuwste 9.0.1 software komt het probleem voor. Dit is het zoveelste probleem binnen een reeks issues omtrent iOS 9. Het gaat Apple dan ook niet voor de wind.

Wanneer je 6S plots uitvalt kun je hem weer aankrijgen door zowel de aan/uit knop als de home knop vast te houden voor 10 seconden. Het is nu wachten op een reactie van Apple met een fix.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *