Buma/Stemra en Brein willen meer downloadsites blokkeren

Tim Kuik
Je kon er natuurlijk op wachten dat Buma/Stemra en Stichting Brein het volstrekt niet eens zouden zijn met het feit dat uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en CentERdata (Tilburg University) bleek dat het blokkeren van The Pirate Bay geen zin had. Beide organisaties doen dan ook een oproep om nog meer sites te blokkeren.

Dit welles–nietesspelletje zal waarschijnlijk ook nog wel even doorgaan. Zeker omdat Buma/Stemra en Stichting Brein er alle belang bij hebben om aan te tonen dat dergelijke blokkades effect hebben. Hun redenatie is als volgt:

De blokkering werkt immers zeer goed: sinds de blokkering is Nederlands bezoek aan de site met zo’n 80% gedaald, inclusief verkeer via omzeiling. De blokkering betreft echter alleen The Pirate Bay en niet andere illegale torrentsites die dus nog bezocht kunnen worden. Het onderzoek toont aan dat illegale downloaders zulke andere sites gebruiken en dat die dus ook aangepakt moeten worden.

Het is wel raar de het onderzoek van de UvA spreekt van een het gelijk blijven of zelfs stijgen van het downloaden, ook via The Pirate Bay, terwijl Buma/Stemra roept dat het verkeer naar TPB met 80% is gedaald. (via: bumastemra.nl)

Nog geen reacties

 1. “sinds de blokkering is Nederlands bezoek aan de site met zo’n 80% gedaald, inclusief verkeer via omzeiling.” Waar baseert deze geldverspilling’s toko dat op???

  Verder besef je je nog maar eens goed hoe ver deze mensen van de werkelijkheid leven. Noord-korea is er niks bij.

 2. Brein en Buma/Stemra hopen de mensen schrik aan te jagen, zij denken nog steeds op een niveau te staan, qua aanzien, dat men nog ontzag voor hen heeft.
  Helaas voor Brein en Buma/Stemra is dat dus niet zo en zijn zij allang geleden door de maatschappij afgeserveerd, als organisaties die zich voordoen, als de “goede”, maar dat niet zijn. Zij zijn niet voor de gewone mens en de voor de vrijheid van keuzes.
  Zij zijn loopjongens, niets meer en niets minder, maar dan wel van de commercie, van het geldverdienen dus, schrapen waar je schrapen kan.
  En als het niet linksom wil, dan maar rechtsom, of eventueel allebei en alles wat er tussen ligt.

 3. In nederland is het downloaden van boeken, muziek, tv series en films niet illegaal. Hoe kan het dat deze clowns hun zin krijgen? Mag ik dan ook eindelijk eens met terugwerkende kracht mijn betaalde thuiskopieheffing terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *