Bunq: nieuwe bank wil het WhatsApp voor betalen worden

Auteur: , 1 Reactie
Bunq: nieuwe bank wil het WhatsApp voor betalen worden

Nederland heeft een nieuwe bank: Bunq.

Een nieuw gevaar voor de ouderwetse banken. Bunq is namelijk de eerste in Nederland met een bankvergunning sinds de DSB-bank, tien jaar geleden. Bunq verkoopt zich als een startup die vooral de techsavy generatie moet aanspreken. Ze hebben een app gebouwd waarmee iedereen binnen circa vijf minuten een betaalrekening kan openen en betalingen kan verrichten, die geverifieerd kunnen worden met een selfie en een vingerafdruk. Met de app kunnen Bunq-gebruikers ook onderling afrekenen.

Oprichter Ali Niknam, die zijn sporen verdiende met het opbouwen van TransIP, wil niet verdienen aan het geld van anderen. Concurrenten ‘schuiven’ wel met het geld van klanten door het uit te lenen of op een andere manier in te zetten. Niknam: „Wij gaan geen geld verdienen met geld. Dat is voor ons echt een ideologie.”

Bunq wil winstgevend worden door kleine bedragen te vragen voor diensten, zoals 9 euro voor een bankpas, die overigens maar vier jaar geldig is. Een pinbetaling is 0,04 cent en voor geld uit de muur trekken vragen ze 0,80 cent per keer.

Bunq: nieuwe bank wil het WhatsApp voor betalen worden

Maar dan heb je wel een kekke app. Kan ook niet iedere bank zeggen.

Introfilmpje met hipster-alert:1 reactie

Nog belangrijker, je kunt je email koppelen aan je rekening,,en je kunt betaalverzoeken sturen aan andere bunq gebruikers.

Als je vrienden ook allemaal een rekening hebben en de app geïnstalleerd, kan je met een soort AirDrop betaalverzoeken doen aaniedereen in de buurt.

Dit gaat heel handig worden in de kroeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).