Burgers klagen Plasterk aan wegens NSA

Auteur: , 2 Reacties
Burgers tegen Plasterk

Een aantal burgers en organisaties is het zat dat de AIVD en de NSA nog steeds gegevens uitwisselen en is daarom een rechtszaak gestart tegen de Nederlandse Staat.

Zij eisen dat de Staat stopt met het gebruiken van gegevens die niet in overeenstemming met de Nederlandse wet zijn verkregen. Daarom zal minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken op 27 november aanstaande bij de rechtbank in Den Haag moeten verschijnen.

Deze rechtszaak is aangespannen door Rop Gonggrijp, Jeroen van Beek, Bart Nooitgedagt, Brenno de Winter, Mathieu Paapst en de volgende organisaties: de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten, de Nederlandse Vereniging voor Journalisten, de Internet Society Nederland en Stichting Privacy First.

Of ze een kans van slagen hebben? We zullen het zien, maar erg veel vertrouwen heb ik er niet in. De aanklacht is verzorgd door bureau Brandeis, een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het voeren van complexe rechtszaken en het recht op privacy. Internetadvocaat Christiaan Alberdingk Thijm heeft het kantoor dit jaar opgericht.2 reacties

Ja joh, Plasterk gaat komen :P
Aangifte gedaan bedoel je.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).