Busted: Dit Indiegogo-project blijkt de boel te belazeren

De Titan Note 'in actie'
De start-up spoelt met hun leugens $1.1 miljoen door de plee.

Tijdens zijn Indiegogo-periode haalde de Titan Note, een razendsnel en multifunctioneel transcribeer-apparaatje, meer dan $1.1 miljoen aan pledges binnen. Wat blijkt? Het crowdfundingproject wordt per direct van Indiegogo afgehaald, zo meldt The Verge.

[gv data=”6n7SqTCBwc8″][/gv]

De Titan Note wordt van Indiegogo geschorst omdat de campagne “de gebruikersvoorwaarden heeft gebroken”. Alle pledgers moeten hun geld terug krijgen. The Verge: “De originele Titan Note-campagne beloofde een product met mogelijkheden verreweg beter dan welke andere gadget nu beschikbaar. De bedenkers beweerden dat de Titan (ten grootte van een puck) vlekkeloos alles kon transcriberen, bijvoorbeeld tijdens een college.” Verder zou het apparaatje heldere speakers bevatten en zelfs dienen als een noodbatterij (powerbank).

Maar toen de website het prototype testte, bleek het wonderapparaat al wat scheurtjes te vertonen. Zo was de snelheid waarmee spraak getranscribeerd werd aanzienlijk lager dan beloofd en werkte de andere functies ook niet naar behoren. Je zou dus in retrospectief kunnen zeggen dat meerdere bronnen twijfelden aan de kwaliteiten van de Titan Note.

Uitzondering
Nu zullen veel sceptici het crowdfunding-principe verder afschrijven. Toch zou je kunnen stellen dat de uitzondering de regel bevestigt. De regel is dat dergelijke projecten doorgaans precies doen wat ze beloven te doen.

Ook is het goed om te zien dat het ‘Trust and Safety Team’ van Indiegogo dusdanig de campagnes modereert, dat je er altijd vanuit mag gaan dat aangeboden producten en beoogde prestaties legit zijn.

De bedenkers achter de frauduleuze Titan Note hebben niet gereageerd op de forse ‘straf’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *