Busted: iCloud bewaart verwijderde notities

iCloud login
Apple raakt je gegevens niet graag kwijt.

Veel Apple-heads hebben een verscheidenheid aan Apple-producten. Het is dan handig als alle informatie gedeeld wordt tussen de verschillende toestellen. Maar wat blijkt na een onderzoek van Elcomsoft? Die beruchte iCloud heeft ook een duistere kant. Berichten blijken – zelfs nadat ze door de gebruiker zijn verwijderd – lang door Apple bewaard te blijven.

Apple Notes, een notitie-app die standaard op Apple-devices staat, geeft de gebruiker de mogelijkheid om een bericht te kunnen lezen, zelfs tot 30 dagen nadat het verwijderd is. Maar berichten blijken veel langer dan maand bewaard te blijven.

Privacy
Uiteraard kunnen er dan grote vraagtekens gezet worden bij het beleid dat het Amerikaanse miljardenbedrijf voert. Een verwijderd bericht moet immers ook echt verwijderd worden. Helaas zijn het niet alleen berichten die bewaard blijven.

Eerder ontdekte hetzelfde bedrijf al dat verwijderde foto’s jarenlang bewaard blijven op de cloud. Slecht nieuws voor The Fappening-slachtoffers. Ook bleef browsergeschiedenis van Safari geregistreerd bij Apple. Die problemen werden echter gefixt, nadat het Russische Elcomsoft de problemen met de cloud blootlegde.

Twijfels

Toch kunnen sceptici vraagtekens zetten bij de praktijken van Apple. Dit is namelijk de derde keer dat Elcomsoft ontdekt dat verwijderen niet daadwerkelijk verwijderd betekent. Ook lijkt Apple problemen te verhelpen, maar wie zegt dat ze de ‘verwijderde’ informatie niet gewoon op een andere server verstoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *