‘Call of Duty’-grap loopt compleet uit de hand

Auteur: , 1 Reactie
'Call of Duty'-grap loopt compleet uit de hand

Met een onschuldige dode tot gevolg.

In de Verenigde Staten is ‘swatting’ momenteel een rage. Een beller geeft een vals adres door aan de hulpdiensten en omschrijft een misdrijf dat helemaal niet gaande is. Deze zieke grap vond plaats tijdens een online potje Call of Duty.

Twee spelers kregen ruzie met elkaar en er werden adressen uitgewisseld. Zeker één speler gaf een vals huisadres op. De andere speler belde vervolgens de hulpdiensten en stuurde de politie op dit adres af. Tijdens het 911-telefoontje omschrijft de gamer dat hij zijn vader zou hebben doodgeschoten en de familie zou hebben gegijzeld in het huis. Ook zou het huis overgoten zijn met benzine en dreigde de beller het huis in brand te steken.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Het ging om een woning in Wichita, Kansas. Ter plaatse ging de voordeur open en kwam een man naar buiten. De politie nam de dreiging zeer serieus en voelde zich genoodzaakt de man neer te schieten. Hij zou zijn handen niet omhoog hebben gehouden toen de politie hier om vroeg. In het ziekenhuis was de 28-jarige man overleden. De man laat vier gezinsleden achter.

Naar aanleiding van dit drama heeft de politie een 25-jarige man uit Californië aangehouden. UMG Gaming, het platform waar de Call of Duty-game op werd gespeeld, zegt mee te werken aan het onderzoek van de autoriteiten. (via BBC)1 reactie

Yep, uitmelken en op elke school laten zien aan de kinderen. Zo erg kan het internet ‘trollen’ dus uit de hand lopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).