Call of Duty heeft lak aan Nintendo gamers

Auteur: , 6 Reacties
Call of Duty: WWII

Gelukkig is er ook goed nieuws voor alle shooterfans onder ons.

Enkele weken geleden hebben we officieel kennisgemaakt met de nieuwe Call of Duty: WWII. Na veel CoD-edities met een futuristisch tintje leken gamers klaar met deze bijna science fiction-achtige setting. Met name het laatste deel leek erg over de top. Gelukkig voor iedereen keert CoD dankzij Sledgehammer weer terug naar haar roots.

Hoewel, niet iedere gamer zal zich kunnen verheugen op de nieuwe Call of Duty game. Tijdens een AMA met ontwikkelaar Sledgehammer werd namelijk de vraag gesteld of er een Switch-versie van het nieuwe CoD-deel aankomt. Daarop reageerde de ontwikkelaar met een keihard nee, waardoor alle shooterfanaten nog maar eens achter hun oren moeten krabben voordat ze een Switch in huis halen.

Daarnaast is de campaign op geen enkel platform in co-op te spelen. Gelukkig is er ook goed nieuws te melden over de nieuwe Call of Duty: WWII. Zo draaien de servers van het spel op 60Hz servers, waardoor de servers drie keer zo vaak verversen per seconde dan bij voorgaande delen. Dit moet voor een soepelere spelbelevenis zorgen.

Ook meldde Sledgehammer in de AMA dat Ranked Play en Game Battles een belangrijke rol gaan spelen in de multiplayer van de game., waarover we later dit jaar meer informatie krijgen. Call of Duty: WWII ligt vanaf 3 november in de winkels voor de Playstation 4, Xbox One en PC.6 reacties

Logisch, de Switch is vreselijk underpowered en games zoals deze vragen om flink wat kracht.
Kortom, doe het goed of helemaal niet.

Enige juiste beslissing.
@turbobrick: Onzin, de game is goed aan te passen, en zeer speelbaar te houden.
Dit is een kwestie “Aap uit de mouw kijken”.
Mocht de Switch de kaskraker zijn die sommigen er van verwachten, zal er weer een CoD port komen. Activision gaat immers bij voorbaat achter het geld aan.
(elk bedrijf, dat terzijde)
@lolindir: Duidelijk dat jij niks van gaming snapt.
Dit soort FPS moeten het hebben van de zware graphics. Die zorgen voor een realisme en de standaard ligt nu eenmaal vreselijk hoog in dit segment. Simpel

Je kunt alles zeggen van de Switch maar het is zeker geen powerhouse, het is in weze een iets krachtigere WiiU in een portable verpakking met een HDMI out via het dock.
Echt niet kravhtig genoeg voor een waardige port.
Je krijgt dan een veel mindere versie en dat kost vreselijk veel tijd en dus geld en dat gaan ze echt niet doen.

Let’s face it, the Switch is een leuke portable console en voor de mensen die van games houden voor een jonger publiek (met name kinderen), kijk maar eens naar de titels.
Niks mis mee maar de echte Tier 1 FPS games hebben NIETS maar dan ook NIETS op de Switch te zoeken en de meeste Switch eigenaren boeit dat ook weinig.

Nogmaals, leuk voor portable games (Nintendo DS op steroids) en wat typische Nintendo games. Voor de overige populaire AAA games heb je er NIKS op te zoeken.
@turbobrick: haha ja, ik game sinds begin jaren 90 en ben zelf een gamedeveloper, ik weet er niks van idd. en vervolgens zeggen dat het helemaal om de graphics gaat?… please :’) dat is exact wat er fout is gegaan de afgelopen 10 jaar in gameland.

als je goed had gelezen zei ik dat het simpelweg WEL mogelijk is.
MITS de Switch een grote userbase heeft, want dan is het de moeite (geld) waard.
@lolindir: toevallig zit ik ook sinds 1991 in die scene.
Had jij in 1993 naast de Snes en MD een Neogeo MVS?
Ik wel en dat geeft wel aan dat ik een serieuze gamer ben.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een Nintendo dan vanaf het eerste uur maar hun consoles zijn qua specs het laatste decennia gewoon ruk.
De switch is geen uitzondering kijkende naar alle issues en beperkingen. Je kunt niet eens een BT headset aansluiten.
De games zijn veel van hetzelfde en er is de laatste 10 jaar idd veel verandert. Het gaat er niet om wat jij goed of fout vind maar wat de mensen kopen en ja dat zijn gewoon de powr games die miljarden maken, simpel zat.
Dat wat de mensen kopen is waar het omdraait.

De switch heeft gewoon niet de power om de Tier 1 games te draaien op een normale manier.
Daarbij is online multiplayer op de switch gewoon ruk en comms is belachelijk middels een app.
Zaken die jij toch zou moeten zien.

Switch is leuk voor de gamers die onderweg wat willen doen en de Nintendo fanboys die toch alles wel kopen wat uitkomt.
@turbobrick: nee had geen NeoGeo, ik had een NES, SNES, Atari 2600, Gameboy, GB pocket, GB color, GBA, DS, 3DS, 2DS, ps1 (omdat ik hem omgebouwd kon krijgen en elke game dan 10 gulden was) ipv de N64 die ik jaren later haalde. xbox en 360, ps2, dreamcast, gamecube, wii, wiiU, sorry maar het is gewoon erg leuk om over terug te denken toch collega? ;) ik ben overigens niet bepaald rijk ofzo, rommelmarkten etc! <3 ik denk dat ik gerust 20 jaar rommelmarkt ervaring heb doordat ik altijd met m'n ouders mee ging etc,

Je hebt zeker gelijk, daar ligt het geld (helaas :( ) maar dat betekend niet dat Nintendo met hun eigen bussiness model geen geld kan verdienen, op handheld gebied altijd al ontzettend sterk geweest en de switch heeft de potentie (ik gok eerder dat een "Switch2/i/lite etc pas echt door weet te zetten vanwege o.a. je genoemde gebreken).
Maar als de Switch goed verkoopt, ligt het geld o.a. bij de Switch en hoe lelijk de games ook moeten worden (CoD Wii lol). als het verkoopt, is het technisch gewoon mogelijk dat ze het (weer) doen. betekend niet dat wij er blij van worden, maar een hoop jonge gamers wel.

Nintendo online vind ik persoonlijk absoluut niet ruk, het is allereerst gratis (nog wel), en ik heb zelf verder echt maar heel weinig connectie problemen gehad sinds de eerste keren online gaan met de DS wat ik toen alleen bij de MacDonalds kon doen :( de eerste weken. -dedication!). daarbij vergeleken zijn de betaalde servers van Sony en Microsoft ook niet heel veel beter. vrij weinig op de PS3/360 gespeeld maar toch echt ongeveer net zoveel/soortgelijke problemen als met Nintendo's apparaten.

Het gebrek aan Online communicatie is wat dat betreft ook simpelweg onderdeel van Nintendo online. de games zijn er wel echt cleaner van, Splatoon heeft letterlijk nooit scheldende mensen online en dat heeft wel iets vind ik. ik praat zelf ook niet tijdens het gamen, en ben ook absoluut een voorstander van een dikke Singleplayer ervaring. dus dat zal ook wel helpen. verder ook wel echt mijn mening: Nintendo bespaard zichzelf voorlopig van het werk om een fatsoenlijk voicechat te regelen, die is bij de concurent ook niet vlekkeloos, en op Steam bijvoorbeeld al jaren waardeloos. iedereen die ik ken die GTA 5 op de ps3/4 speelt, gebruikt skype, discord, teamspeak. etc. en dat deed ik bij de WiiU met Splatoon ook net zo. voor de mensen die headset wel missen komt dat hopelijk voor ze in de Switch2?.

ik speel overigens vrijwel altijd thuis op de 3DS, en denk dat dat bij de Switch ongeveer hetzelfde zal zijn.. ik vind het zelf een prettig idee dat het eigenlijk een WiiU is die gewoon veel makkelijker mee te nemen is. dat scheelt gewoon een hoop heisa bij vrij simepel potjes mario kart haha. of als ik weer eens bij m'n ouders langs ga, en vervolgens een uurtje moet doden bijvoorbeeld. dat kan simpelweg niet bij de concurrentie. vind wel dat de 3DS dood moet, om de hele lading 3DS devs over te zetten naar de Switch. zat games ineens!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).