Call of Duty: Mobile – 5 dingen die je moet weten

Melkiemelkie
Er komt een Call of Duty naar alle smartphones; dit moet je weten.

Het Call of Duty-imperium gaat zich binnenkort wederom uitzetten. Na de overstap van altijd hetzelfde concept naar Blackout (de battle royale-modus van Black Ops 4) gaat Activision nog een stapje verder. Binnenkort is de immens populaire shooter-serie namelijk op smartphones te spelen. Dit moet je allemaal over Call of Duty: Mobile weten.

Niets nieuws
Voor iedereen die mateloos enthousiast is over een ‘nieuwe’ Call of Duty heb ik slecht nieuws. Call of Duty: Mobile is simpelweg een mobiele versie van wat we al kennen. Verwacht geen episch nieuw verhaal of een vernieuwende setting. Er komt zelfs helemaal geen singleplayer en de game zal zich in plaats daarvan op multiplayer focussen.

Dit wordt een samensmelting van de voorgaande CoD’s (Black Ops-serie en Modern Warfare-reeks), inclusief welbekende maps als Nuke Town, Highjacked en (mijn favoriete Modern Warfare-map) Crash. Ook modi zullen niet heel verrassend zijn; naast Team Deathmatch kunnen spelers het tegen elkaar opnemen in Free-For-All en Search and Destroy.

Battle royale
En over modi gesproken, er komen waarschijnlijk meer manieren om CoD: Mobile te spelen dan slechts de reguliere multiplayer. Het einde van de trailer suggereert namelijk met helikopters dat er een battle royale-modus aan zit te komen. Niet heel gek, want Blackout gaat ook hartstikke goed. Aan het einde is zelfs een soort zombie-hond te zien, wat wellicht een hint voor een zombie-modus voor Mobile is.

Ontwikkelaar
Dat er een BR-modus aan komt, is nagenoeg een gegeven. Afgezien van Blackout wordt CoD: Mobile namelijk gemaakt door Tencent, de Chinese softwaregigant en uitgever die onder andere voor de mobiele versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds zorgde. De dames en heren bij de maker weten met andere woorden waarschijnlijk wel hoe ze grote matches moeten faciliteren en hoe het knallen op een mobiele telefoon precies werkt. Het is immers niet zo makkelijk om te mikken (tenzij je op dit bakbeest speelt).

[gv data=”OoWJGdqmBVQ”][/gv]

F2P
Zoals andere grote jongens als Apex Legends, Fortnite en PUBG wordt ook CoD: Mobile free to play. Dat wil zeggen dat iedereen met een (enigszins degelijke) smartphone de game straks kan installeren en spelen.

Maar zoals bij alle andere F2P-games moet ook in dit geval geld verdiend worden. Dat zal waarschijnlijk gebeuren met cosmetics. Zoals in Fortnite zul je ook echt geld kunnen uitgeven aan skins en wellicht komen er zelfs seizoenen. Of je ook moet betalen voor het unlocken van wapens, perks en personages is niet bekend.

Beta
Iedereen die van een ‘gewone’ Call of Duty voor de smartphone warm wordt, kan dit jaar nog aan de slag met de game. Fans kunnen zich via de website nu al inschrijven en krijgen dan – wanneer de tijd daar is – toegang tot de beta. Op dit moment lijken alleen Android-gebruikers zich te kunnen aanmelden.

Wanneer iOS-gebruikers met CoD: Mobile aan de slag kunnen is nog niet bekend en ook de releasedatum van de game en beta zijn nog niet aangekondigd. Wanneer die informatie bekend wordt gemaakt, lees je dat natuurlijk hier, op Apparata.

Lees ook: Deze legendarische Call of Duty krijgt een remaster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *