Camarilla: NL startup brengt Facebook en Whatsapp samen

Auteur: , 1 Reactie
How' you doin'

En dit is de CEO. Ja, het idee is ook goed.

Ja excuus, we waren een beetje afgeleid door, eh, nou ja, het idee zullen we maar zeggen. Constance Scholten is not just a pretty face, want ze is al tien jaar ondernemer in de techsfeer en haar volgende venture is Camarilla. Met Camarilla wordt het delen van foto’s op een sociaal medium persoonlijker.

Je wordt altijd vanzelf in allerlei Whatsappgroepen toegevoegd en foto’s die op Facebook zet zijn ook niet echt discreet. Deze nieuwe Nederlandse startup die in februari werd opgezet heeft nu zijn eerste app voor iOS gelanceerd. De Androidversie moet er snel aankomen. Maar wat doet het?

Camarilla gaat je sociale netwerk juist verkleinen in plaats van vergroten. Zo voorkom je toestanden als die van Henk Krol die als een robot allerlei overleden mensen feliciteert met hun verjaardag. Met slechts 15 vrienden in je innercircle weet je meestal wel wie er nog wel in leven zijn.

Als iemand reageert op je berichtje, foto of video dan krijg jij het alleen zelf te zien. Dus geen stalkers meer die alleen op hashtags over het internet aan het zoeken zijn.

De start van ons verhaal is natuurlijk een mooie duiding van de reden waarom Scholten deze app verzonnen heeft en we gaan er van uit datdit een groot succes wordt in de kringen van succesvolle mensen die helemaal niet zitten te wachten op veel likes, maar die wel hun foto’s willen delen met vrienden. De naam duidt daar ook op, want de camarilla is in Spaanse hofkringen de kliek die rond de koning hangt, zijn entourage als het ware.1 reactie

Dan maak je in Facebook toch een aparte lijst aan waarmee je bepaalde dingen deelt? Goede Vrienden is er bivoorbeeld eentje die er standaard al bij staat, net als Kennissen.
Op het feit na dat je alleen zelf reacties te zien krijgt, zie ik het unieke nog niet zo aan het concept.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).