Cambits: deze camera kun je zelf in elkaar zetten

Cambits: deze camera kun je zelf in elkaar zettenDoor Project Ara van Google en het Nederlandse Phonebloks weten we al veel over modulaire smartphones. Helaas zijn beide toestellen nog niet te koop, maar dankzij een Amerikaans onderzoeksteam hebben we straks misschien al wel een modulaire camera.

Een aantal onderzoekers van de Columbia University heeft namelijk een modulaire camera ontworpen. De camera kan worden opgebouwd uit verschillende gekleurde blokken, die allemaal over een eigen functie beschikken. De camera, genaamd Cambits, kan worden opgebouwd uit zes verschillende blokken. De blokken bestaan onder andere uit sensoren, lenzen en optische opzetstukken.

Gebruikers kunnen op deze manier verschillende soorten camera’s in elkaar zetten.  Zo is het mogelijk om een camera te bouwen die beschikt over twee lenzen, zodat er stereoscopische foto’s gemaakt kunnen worden. Daarnaast kan er ook een microscoop in elkaar gezet worden. De blokken zijn gemakkelijk aan elkaar te verbinden, omdat ze magnetisch zijn. Vervolgens vervoeren ze data en elektriciteit. Of de modulaire camera ook echt op de markt komt, is nog niet bekend.

[gv data=”uEFAc3e7Oz4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *