Camera-showdown: XS Max, P20 Pro, Galaxy Note 9, Pixel 3

De winnaar!
De Pixel 3 scoort over-all het beste, maar het zijn nuanceverschillen. Op één bagger toestel na, dan.

Tegenwoordig worden bijna alle vlaggenschepen uitgerust met een fantastische camera. Sommige merken, zoals Huawei of Google, staan éxtra bekend om hun goede kwaliteit camera’s/foto’s. Dat is reden genoeg om al die grote jongens naast elkaar te leggen in de ultieme camera showdown (via AndroidAuthority).

Het medium windt er geen doekjes om en vergelijkt de camera’s van de Google Pixel 3, Google Pixel 2, Samsung Galaxy Note 9, iPhone XS Max, Huawei P20 Pro en LG V40. Er worden allerlei verschillende scenario’s gepakt, van de skyline van Manhatten tot het interieur van een donkere markthal. En laten we eerlijk wezen, alle geteste smartphones doen het ontzettend goed; foto’s lukken doorgaans allemaal.

Het zijn daartegen de kleine nuanceverschillen die het onderscheid kunnen maken tussen een ‘goede camera’ en de ‘beste vlaggenschip-camera. zo blijkt dat de LG V40 moeite heeft om details vast te leggen en bij een bewolkte skyline van New York krijg je een modderig zooitje.

Wanneer je gaat inzoomen is de race gemakkelijk te voorspellen: de P20 Pro van Huawei heeft als enige 3x optische zoom terwijl de rest het met 2x moet doen (met uitzondering van de Pixels, die gebruik maken van digitale zoom). Dus ja, de P20 Pro legt veel meer detail vast terwijl de rest daaronder bungelt. Opvallend is wel dat de Pixels net zo goed zijn als de V40, die wel 2x optische zoom heeft. Wederom springt LG’s vlaggenschip er negatief uit.

Zo worden er nog een aantal scenario’s getest met alle smartphones. ‘S nachts levert de P20 Pro de meeste detail op, maar de iPhone en Pixel 3 maken een veel duidelijkere, realistischere foto. In portretmodus kan eigenlijk geen enkele telefoon dealen met de wilde krullen van de journalist.

In donkere omgevingen wordt duidelijk hoe ver moderne toestellen zijn gekomen; geen enkel toestel blundert hier. Wel wordt duidelijk hoe de uiteenlopende software met dergelijke scènes om gaat. Kleuren, schaduwen en highlights worden compleet verschillend geïnterpreteerd terwijl één ding constant blijft: de LG V40 verbastert het hele plaatje wederom. Leuk, vijf camera’s op je smartphone, maar daar heb je kennelijk niets aan.

Conclusie
Uiteindelijk hadden alle camera’s goede en mindere momenten (op de V40 na, misschien) en was de performance maar net afhankelijk van de omgeving en omstandigheden. Dat gezegd hebbende concludeert de journalist dat de Pixel 3 toch echt het meest consistent is over de verschillende situaties. Het leverde de meest consistente foto’s af, met minimale verschillende tussen de andere toppers, de Huawei P20 Pro en de iPhone XS Max (check hier de in-depth vergelijking van die twee).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *