Cameratest! Galaxy Note 7 vs iPhone 7 Plus [video]

cameratest iphone 7 note 7
Apple maakt veel claims over de fantastische camera van de nieuwe iPhone 7 Plus. Maar hoe goed is de camera werkelijk in vergelijking met de grootste concurrent: de Samsung Galaxy Note 7.

Eén van de beste features van de iPhone 7 Plus zou de nieuwe dual-camera moeten zijn. Maar ook Samsung zit er bovenop wanneer het aankomt op camerakwaliteit, want ook de Galaxy Note 7 heeft een kwalitatief goede camera erop zitten. Beide toestellen kunnen bijvoorbeeld in 4K beeldkwaliteit filmen.

Beide toestellen beschikken over uitstekende camera’s. De iPhone 7 Plus heeft een 12-megapixel dual-camera, één camera heeft een f/1.8 breedhoeklens en de ander een f/2.8 telelens. De Galaxy Note 7 beschikt over een 12-megapixel dual pixel camera met een f/1.7 diafragma. In de frontcamera’s zit meer verschil. Zo heeft de Galaxy Note 7 een 5-megapixelcamera en de iPhone 7 Plus een 7-megapixelcamera.

In het filmpje vergelijkt de (vervelende) presentator van SuperSaf TV beide camera’s in verschillende omgevingen. Wat opvalt is dat de foto’s van de Galaxy Note 7 net wat helderder lijken. Qua inzoomen lijkt de iPhone 7 Plus het weer iets beter te doen. Wij kunnen geen duidelijke winnaar kiezen. Welke komt volgens jullie als winnaar uit de test?

[gv data=”seSJvwF68-0″][/gv]

6 reacties

  1. Jammer dat hij niet gebruik maakt van een derde camera die erg dicht bij de werkelijkheid zit. Dan kan je veel beter vergelijken. Nu lopen de kleuren van de I7 en de Note 7 erg uiteen maar heb geen idee wat het dichts bij de werkelijkheid zit.

  2. Onzin om geen winnaar te kunnen noemen. De Note 7 is op 9 van de tien tests de betere. In een aantal veruit de betere. Ook Supersaf zelf concludeert dat de Note 7 de duidelijke winnaar is. Die tweede camera op de iphone 7 is een gadget met ene uiterst beperkte functionaliteit.

    Voegt weinig tot niets toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *