Canon EOS 70D: DSLR met betere autofocus voor video

Canon introduceert EOS 70D
De Canon 60D mag met pensioen en wordt vervangen door deze fotogear: de Canon EOS 70D. Nu met nog betere… gezichtsherkenning? Ja, het staat er echt.

20,2-megapixelsensor
De camera heeft een door Canon ontwikkelde en geproduceerde 20,2 megapixelsensor (APS-C CMOS). Het is daarnaast de eerste digitale spiegelreflexcamera met Dual Pixel CMOS AF-technologie, een hulpje voor het scherpstellen bij het schieten van Full HD-films. Volgens Canon is dit een game changer. Omdat pixels opgesplitst zijn in twee fotodiodes wordt het focussen in Live View-modus eveneens enorm verbeterd.

In combinatie met de 14-bits Digic 5+processor en het 19-punts cross-type AF-systeem kan de EOS 70D zeven beelden per seconde in volledig resolutie vastleggen. De Canon EOS 70D-body heeft verder een zoeker met een beelddekking van 98 procent en een vergroting van 0,95x.

De bekende knoppen bieden direct toegang tot de meest gebruikte instellingen, zoals ISO, AF-modusselectie en lichtmeting. Op het Clear View LCD II-touchscreen van 3 inch met een resolutie van 1.040k is vervolgens al je geschoten materiaal te bekijken. Met name voor fanatieke videomakers is dit een interessante optie, want in de 0D series is er geen swivelscreen te krijgen.

De Canon EOS 70D heeft verder ingebouwde WiFi en kan Full HD-resoluties (1920 x 1080p) opnemen in 30, 25 of 24 fps, en 60 en 50 fps bij 720p. Verder heeft de body een zoeker met een beelddekking van 98 procent en een vergroting van 0,95x.

Belangrijkste specs

 • 20,2 megapixel APS-C CMOS-sensor en Digic 5+
 • 19-punts cross-type AF-systeem en opnemen met 7 fps
 • Dual Pixel CMOS AF
 • Direct delen en bediening op afstand via WiFi
 • ISO 12800 (H:25600)
 • Variangle 7,7cm ClearView II LCD-touchscreen
 • Intelligente zoeker
 • Full HD-movies

De Canon EOS 70D komt vanaf eind augustus 2013 in de winkel te liggen, voor een adviesprijs van €1.099.

[gv data=”RUMPxIxi8zo”][/gv]
[lg_folder folder=”Canon/EOS_70D/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

 1. Het is weer halfbakken van Canon: autofocus voor video is leuk, maar bij bewegend beeld hoort ook geluid. Er zit wel een microfoon aansluiting op, maar weer geen hoofdtelefoon aansluiting. Zucht.

  Hopelijk is er straks weer Magic Lantern firmware die dat fixt, net als bij de 60D.

  • @Wouter: In de basis is het nog steeds een fotocamera natuurlijk, als Canon alle videofuncties op hun DSLR’s gaat plakken verkopen ze straks geen videocamera’s meer. En dan moeten ze de spiegelreflexen weer duurder maken omdat ze die verliezen moeten compenseren en dan klaag je daar weer over zeker? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *