Canon introduceert eigen foto opslagdienst

Irista
Canon komt met een nieuwe dienst voor het online opslaan van foto’s, genaamd Irista. De dienst werd twee jaar geleden al getest door Canon onder de naam Project 1709, maar is nu echt gereed voor het grote publiek.

Canon’s doel is om gebruikers de mogelijkheid te geven om grote beeldarchieven op een centrale plaats op te slaan. Tegenwoordig slaan mensen hun foto’s op op meerdere apparaten, waardoor het alleen maar moeilijker wordt om bepaalde afbeeldingen terug te vinden. Canon wil daar een einde aan maken met Irista. Het systeem moet ervoor zorgen dat gebruikers hun foto’s makkelijk terug kunnen vinden, zelfs als de beelden met verschillende camera’s zijn gemaakt.

Irista geeft gebruikers 10GB aan gratis opslagcapaciteit. Daarnaast is het mogelijk om tegen betaling extra opslagruimte te kopen tot 100GB. Voor een opslagcapaciteit tot 50GB betalen gebruikers 4,99 per maand of 49 euro per jaar. Voor 100GB is dat 10,99 per maand of 109 euro per jaar.

Irista kent geen grenzen wat betreft bestandstypen en elke bestandsgrootte is uploadbaar. Wanneer de gebruiker zijn bestanden eenmaal heeft geupload, zijn die makkelijk terug te vinden via verschillende kenmerken. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken op basis van datum, camera, locatie, tags en lenstype.

De service maakt het ook mogelijk om foto’s direct te delen via Facebook of Flickr en daarnaast kan je zelfs opmerkingen en likes op foto’s in de gaten houden via de Irista interface. Aanmelden voor de dienst kan op www.irista.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *