Deze app reageert automatisch op WhatsApp berichten

Google wil Whatsapp gaan vervangen
Geloof het of niet, maar niet iedereen is altijd 24/7 paraat om te antwoorden op WhatsApp.

De meeste Android-smartphones hebben tegenwoordig een feature die het mogelijk maakt om automatisch te reageren via SMS na een gemiste oproep. Handig, want zo weet de ander dat je gewoon even niet bereikbaar bent. Hoe handig is het wanneer een vergelijkbare functie beschikbaar is in WhatsApp?

Dan is de nieuwe Android-applicatie ‘Can’t Talk’ (via The Next Web) echt iets voor jou. Het werkt zonder al te veel poespas: ontwerp een prachtig automatisch antwoordberichtje, kies de applicaties waarop je het wil gebruiken (waarschijnlijk WhatsApp) en zet het ‘automatisch antwoordapparaat’ aan via de app.

Krijg je een bericht binnen wanneer auto-reply aanstaat, dan verstuurt je toestel uit zichzelf het eerder gemaakte bericht naar degene waar de reactie van afkomstig is. Can’t Talk laat dit vervolgens via een geluidsloze notificatie aan je weten.

Can't Talk WhatsApp

Aangezien de automatische reactie ook geldt voor WhatsApp-groepen, is het handig om de interval aan te passen na hoeveel minuten Can’t Talk een berichtje voor je moet sturen. De app werkt ook voor Telegram en Slack. Can’t Talk is de eerste 14 dagen gratis, waarna je jaarlijks 1,29 euro neerlegt of voor 2,29 euro de rest van je leven automatisch berichtjes kunt sturen.

Download Can’t Talk via de Google Play Store.

Nog geen reacties

  1. Blijf het vreemd vinden dat vandaag de dag het de normaalste zaak van de wereld is dat er van je verwacht wordt dat je binnen 1 minuut MOET antwoorden alsof er levens van af hangen.

    Vroegah in sms tijdperk (en niemand kon zien dat een sms was aangekomen/gelezen) kreeg je ook pas na gemiddeld een uur antwoord.

    Nee, als iemand tegenwoordig niet gelijk antwoord geeft is diegene “onbereikbaar”…

    Whatsapp heeft niet voor niets de optie bedacht om de blauwe vinkjes uit te schakelen.

    • @ffw88: Zodra ik naar bed ga, laat ik mijn telefoon altijd in z’n dock, een verdieping en 1 muur bij me vandaan. Daar ligt m’n telefoon simpelweg altijd als ik hem niet op zak heb.
      Onbereikbaar? jammer dan. Ik ben in ieder geval geen smartphoneslaaf. (Ik heb niet eens beltegoed/ abbo meer omdat ik overal waar nodig wel gratis wifi hotspots kan vinden.)
      Als het echt belangrijk is moet je ff doorspammen, de huistelefoon gebruiken ’s nachts, of gewoon via de deurbel aanbellen. OOK niet zo moeilijk toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *