Care-O-Bot 4: een modulaire robotbediende voor in huis

Care-O-Bot
Deze robot is gemaakt om een betaalbaar mechanisch hulpje te worden in het huishouden, die je op tal van manieren kunt ombouwen en gebruiken.

Of we het nu willen of niet, de robots zijn in aantocht. De Care-O-Bot 4 is het nieuwste lid van de robotfamilie, en moet een uitkomst bieden voor mensen die slecht ter been zijn, of gewoon geen zin hebben om drinken te pakken uit de koelkast. Ook helpt hij een handje bij het schoonmaken van het huis, en tijdens het koken.

Multifunctioneel
Omdat de onderdelen van de Care-O-Bot volgens de makers goed betaalbaar zijn, hopen ze de robot te kunnen verkopen aan huishoudens, restaurants, bedrijven en hotels. Het voordeel van dit exemplaar is dat hij modulair samen te stellen is. Het robotje bestaat uit zes afzonderlijke onderdelen, die je gemakkelijk om kunt wisselen als je een andere functie nodig hebt.

Hierdoor kan de Care-O-Bot fungeren als een robot die spullen uit een magazijn haalt, of een ‘butler’ met twee armen die een dienblad kan vasthouden. Je kunt zelfs alleen het onderste gedeelte gebruiken, zodat het een handige manier is om koffers te vervoeren in een hotel.

[gv data=”3n42WbbYGZI”][/gv]

Open source
Techneuten kunnen bovendien aan de slag met de open source software die met de robot geleverd wordt. Op de website van de robot kun je zien hoe deze modulaire machine gebouwd kan worden. Later dit jaar moet hij verschijnen, al is een prijs nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *