Carrie Fisher’s rol in Star Wars IX onthuld door deletes scenes

Goed nieuws
We hoeven niet bang te zijn voor CGI personages of verkapte body doubles.

Hoewel Star Wars-veteranen Carrie Fisher (Leia Organa) en Mark Hamill (Luke Skywalker) in de reboot van de franchise met The Force Awakens nauwelijks een rol hadden, waren de twee prominent aanwezig in het tergende The Last Jedi. De gehele Skywalker-saga draaide immers om de broer en zus. Helaas overleed Fisher vroegtijdig en dus was het voor lange tijd onduidelijk hoe Leia in Star Wars: Episode IX zou worden gefeatured.

In eerste instantie was iedereen doodsbang dat er een enge CGI Leia in Episode IX zou worden verwerkt. Filmmakers deden het immers ook met Peter Cushing’s Grand Moff Tarkin in Rogue One. Een jonge versie van Leia werd zelfs als CGI-personage verwerkt in het einde van die film.

Gelukkig ziet regisseur J.J. Abrams af van deze techniek, omdat het al snel storend wordt als een bekend gezicht wordt nagemaakt met computers. Zeker als de stem, de mimiek en emoties allemaal wat vreemd overkomen, wat tot dusver nog onvermijdelijk is.

Hoe gaat Abrams het prominente personage en daarmee de late actrice weer tot leven wekken? Met oude beelden die geschoten zijn voor The Force Awakens. De regisseur van The Force Awakens (die dus ook Episode IX op zich neemt) heeft tientallen scenes uit de uiteindelijk film moeten knippen om het zo kort en bondig mogelijk te houden. Dat is een knap staaltje ‘kill your darlings’ maar tevens een ‘nadeel dat z’n voordeel heb’.

Die beelden kunnen met een beetje CGI en wat creatieve montage namelijk hergebruikt worden. Inhoudelijk zie je in de onderstaande scène hoe Leia bijvoorbeeld het bevel geeft om de Republikeinse Senaat te waarschuwen voor de First Order. Die verhaallijn zou (ondanks het feit dat Snoke volgens de openingstekst van Episode IIX de Senaat heeft verwoest) in de aankomende film verwerkt kunnen worden.

[gv data=”5rDhP-pOSYs”][/gv]

Ook zit er in de onderstaande trailer (rond 0:50) een shot van Maz Kanata die Luke’s lichtzwaard aan onze favoriete Disney-prinses geeft. Die gehele interactie werd niet in de uiteindelijk film gebruikt, dus ook die beelden zouden van betekenis kunnen zijn in Episode IX.

[gv data=”ngElkyQ6Rhs”][/gv]

Meer over Star Wars lezen? Hier check je een verzameling van reviews van de afgelopen Star Wars-film. Dat is gelijk de reden waarom de langverwachte solo-film over Obi-Wan Kenobi waarschijnlijk is uitgesteld. Tot slot is de pret rondom deletes scenes nog niet voorbij, want hier vind je het ultieme gevecht tussen Captain Phasma en Finn, dat om wonderbaarlijke redenen niet in de uiteindelijke film terecht is gekomen.

Foto @ Walt Disney Pictures/Lucasfilm
Via: Polygon

2 reacties

  1. Ik hou m’n hart vast. Disney heeft al genoeg bewezen nergens voor terug te deinzen; idiote plottwisten en semi-heilige wederopstandingen hebben we al te vaak voorbij zien komen in deze franchise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *