Cashen maar: vind een bug en krijg 1.000 dollar van Google

Android
De kwaliteit van Android-apps wil nog weleens te wensen over laten. Google gaat je daarom flink betalen als je bugs weet te vinden.

Google is niet de moeilijkste. Als je bugs weet te vinden in Android, Chrome of Chrome OS, dan kun je vaak duizenden dollars binnenharken. Daar komt nu een extra mogelijkheid bij in de vorm van apps. Als jij een bug opspoort in een aantal populaire Android-applicaties, dan krijg je 1.000 dollar. Niet verkeerd toch?

Er zit een heel klein addertje onder het gras: je kunt niet zomaar een willekeurige Android-app downloaden en op zoek gaan naar bugs. Dat zou iets te makkelijk zijn. Vooralsnog doen alleen Dropbox, Duolingo, Line, Snapchat, Tinder, Alibaba, Mail.ru en Headspace mee.

Google hoopt meer ontwikkelaars te kunnen strikken, maar zij moeten wel beloven dat ze alle gevonden kwetsbaarheden snel oplossen. Voor wat, hoort wat, want anders kan de zoekgigant zijn dollars net zo goed in een bodemloze put gooien.

Nog geen reacties

  1. “De kwaliteit van Android-apps wil nog weleens te wensen over laten. Google gaat je daarom flink betalen als je bugs weet te vinden.”

    Cool, kan ik ook alle bugs in de apparata app doorsturen? Cashen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *