Castlevania-serie komt naar Netflix

Castlevania animatieserie in de maak
Nog een gameverfilming met vampiers of een toffe nieuwe animatieserie?

Konami’s geliefde vampier-gamereeks Castlevania krijgt een originele animatieserie op Netflix. Producer Adi Shankar laat in het onderstaande bericht weten dat hij werkt aan “‘S werelds eerste goede videogame-adaptatie.” Hij refereert hiermee naar talloze verschrikkelijke verfilmingen van games als Tomb Raider, Assassin’s Creed, Mortal Combat, Resident Evil, Street Fighter en ga zo maar door.

https://www.facebook.com/theadishankarbrand/posts/1875222012711424:0

Betrokkenen
Warren Ellis, bekend van de comics ‘Red’ en ‘Hellblaze’, zal het verhaal schrijven. Hij werkte in het verleden al aan projecten van Marvel en DC Comics en zal nu een nieuwe ‘superheld’ als inspiratiebron nemen. Daarnaast is Kevin Kolde ook bij het project betrokken. De producer is onder andere bekend van Adventure Time en Bravest Warriors.

De Castlevania-serie moet volgens Shankar korte metten maken met het stigma op het vampier-subgenre. Zo zou de serie “duister en satirisch” zijn. Verder is het inhoudelijk nog niet bekend of het gebaseerd zal zijn op een game uit de serie, of dat het een uniek verhaal wordt. Ook zijn stemacteurs en animators nog niet officieel aan het project gekoppeld.

Castlevania
De eerste Castlevania van Konami kwam uit in 1986. De game werd uitgegeven op de NES (Nintendo Entertainment System) en bevatte relatief standaard platform-elementen. Je speelde met Simon Belmont, een van de vele vampierjagers uit zijn familie. De serie evolueerde langzaam naar een ‘hack and slash’-game met RPG-elementen en een non-lineair verhaal.

De serie moet nog in 2017 uitkomen, met een tweede seizoen gepland voor 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *