Cat brengt 2 nieuwe smartphones voor klunzen uit

Dit bakbeest - de S41 - kan rustig chillen in een ijskoude rivier
Of professionals die werken in zware omstandigheden, natuurlijk.

Aah, ik weet het nog zo goed. Mijn Huawei P7 was op een zonnige zondagmiddag binnen gekomen en na wat software-installaties legde ik het toestel even op tafel. De glazen achterkant was daarentegen zo spekglad dat het toestel zonder menselijke inmenging van tafel gleed. Nog geen twee uur na levering was het scherm kapot. Voor mensen zoals ik is er daarom de Cat S41, die je van 180 cm hoogte op de grond kunt flikkeren zonder ook maar een krasje te maken.

Cat smartphones staan er natuurlijk om bekend dat ze praktisch onverwoestbaar maar toch modern zijn. In tegenstelling tot de Nokia 3310 zijn de nieuwste Cat-modellen – de S41 en S31 – waterdicht, hebben ze een camera (deze heeft zelfs een thermische camera), een degelijke chipset en ga zo maar door. Het is natuurlijk appels met peren vergelijken omdat de Nokia al anderhalve eeuw oud is, maar dat neemt niet weg dat de Cat’s gemaakt zijn voor klunzen en mensen die werken in de (land)bouw, visserij of graag gaan bergbeklimmen met een smartphone in hun zak.

S41
De high-end Cat is uitgerust met een 5000mAh batterij die volgens het bedrijf 44 dagen op stand-by kan overleven. Bel je met 3G internet, dan zou de S41 nog 38 uur mee moeten gaan. Daarnaast is de 5″ smartphone tot 60 minuten waterdicht (op 2 meter diepte) en kun je hem dus van bijna 2 meter hoog laten vallen zonder risico op krasjes; Laat staan volledige disintegratie. Het toestel draait op Android Nougat en bevat 3GB RAM en een uitbreidbaar geheugen tot 2TB.

S31

Het kleine broertje van de S41 bevat ‘slechts’ 2GB RAM, een 4000mAh batterij en waterdichtheid tot 1,2 meter. Wel is ook dit toestel uitgerust met het krasbestendige Gorilla-scherm en krijg je dezelfde stof- en valbestendigheid die de Cat-serie typeert.

De S31 in zijn natuurlijke habitat

Beide toestellen zijn via de website van Cat vanaf nu verkrijgbaar. De S41 kost €449 euro en de S31 is verkrijgbaar voor €329 euro.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *