Censuur: Resident Evil 7 te goor volgens dit land [video]

Resident Evil 7 censuur
Van de gecensureerde versie word je iets minder snel misselijk.

Resident Evil 7 is alles behalve een game voor de tere zieltjes. Er komt namelijk keiharde horror in voor. Denk aan afgehakte hoofden, smerige ziektes, misselijkmakende opdrachten en ga zo maar door. Behalve in de Japanse versie dan. Het land waar hentai zowaar is uitgevonden, heeft nogal moeite met de ongefilterde versie van de game.

In onderstaande video wordt de situatie van ene David Anderson vergeleken in de internationale en Japanse versie van Resident Evil 7. In de officiële versie verliest Anderson zijn hoofd door een schop, raakt hij geïnfecteerd met schimmel en is zijn afgehakte hoofd terug te vinden in de koelkast. Alsof dat nog niet genoeg is, moet je als speler zijnde een sleutel uit de maag van het slachtoffer halen.

In de gecensureerde Japanse versie is David er een stuk beter aan toe. Natuurlijk, ook in deze versie is er geen hartslag terug te vinden in de arme man, maar toch: zijn hoofd overleeft de schep, is er niet afgetrokken en als speler ligt de sleutel dit keer ‘slechts’ naast het lijk van Anderson.

Natuurlijk is Resident Evil 7 (net als de nieuwe film) veel meer dan wat vulgaire beelden, maar dit (relatief kleine) voorbeeld toont maar weer eens aan hoe bekrompen sommige landen tegenover de vrijheid van game-ontwikkelaars staan. Bekijk onderstaande beelden en oordeel zelf.

[gv data=”Qfj5W435w-s”][/gv]

Eén reactie

  1. Verrassend dat het japan gebeurt. Ik heb toch flinke gestoorde films en games uit Japan zien voorbij komen. En zelf zou ik toch zeggen dat films schokkender zijn dan games.

    Ow ja en die met het schep en het hoofd is wel een stuk minder erg zo….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *