CEO BlackBerry gelooft niet in tablets..

Blackberry tablet
Famous last words..

Jawel, je leest het goed. De CEO van BlackBerry, Thorsten Heins, heeft weinig vertrouwen in de markt voor tablets. De populariteit zou volgens hem op retour zijn. We dachten nog even dat hij zijn eigen bedrijf verwarde met tablets, maar nee, dit is wat de beste man te zeggen had: “In five years I don’t think there’ll be a reason to have a tablet anymore,.. maybe a big screen in your workspace, but not a tablet as such. Tablets themselves are not a good business model.”

Goed, deze visie verklaart meteen het enorme succes van Blackberry. Tablets zijn immers niet aan te slepen terwijl de verkoop van laptops, desktops en netbooks in elkaar zakt.

Maar goed, wellicht kun je de beste man niks kwalijk nemen. Blackberry heeft geen goed tablet-alternatief (Playbook is geflopt) en logisch dat hij dan indirect zegt dat alleen smartphones de toekomst hebben. Het klinkt echter wel erg dom.

Nog geen reacties

  1. Ik geloofde ook niet in tablets, ik dacht dat die iPad een flop zou worden. Maar na 4 generaties heb ik mn mening bij moeten stellen;)

  2. Hij hoopt natuurlijk hetzelfde truukje te kunnen uithalen als Watson ooit bij IBM deed. Eerst roepen dat er op de wereld misschien ruimte is voor vijf computers, en vervolgens de grootste computerboer worden.

  3. Zou de beste man niet bedoelen dat het voor BB zelf gewoon niet de juiste keuze is om nu nog eens achter de feiten aan te lopen en als “merk nummer zoveel” een tablet op de markt te brengen? Tablet valt onder gadget en een gadget moet vernieuwend/onderscheidend zijn. Helemaal als je als concurrent mee wil doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *