Cha-ching! Dit is de peperdure Porsche Design Huawei Mate RS

Cha-ching! Dit is de peperdure Porsche Design Huawei Mate RS
Duur, duurder, duurst.

Schoonheid heeft een prijskaartje. Dat geldt niet alleen voor modellen die hun lichaam voor kapitalen laten verbouwen of verzekeren (herinnert iemand zich J-Lo die haar billen voor 1 miljoen dollar per bil liet verzekeren?), maar ook voor slanke, high-end smartphones. Ga maar na: de Samsung Galaxy S9 gaat over de toonbank voor 849 euro. Voor de iPhone X betaal je maar liefst 1.160 euro, en dan heb je alleen nog maar het instapmodel.

Huawei doet er nog een schepje bovenop. Dinsdag zagen we al de Huawei P20 en Huawei P20 Pro voorbijkomen, maar dat was niet het enige dat de Chinese fabrikant voor ons in petto had. Samen met het Duitse automerk Porsche lanceerde het bedrijf gisteren de Porsche Design Huawei Mate RS. Nou weten we allemaal dat Porsche staat voor kwaliteit, duurzaamheid, schoonheid en elegantie. Deze eigenschappen moet de Mate RS eveneens uitstralen met zijn strakke en exclusieve design.

Zoals we net al zeiden, schoonheid heeft een prijskaartje. Enig idee wat je voor deze beauty statement moet betalen? We zullen je op weg helpen: voor de Huawei Mate 10 Pro Porsche Design van afgelopen jaar betaalde je 1.329 euro. De Mate RS Porsche Design is enkele honderden euro’s duurder. Hier hangt een prijskaartje van 1.695 euro aan. Dan krijg je maar liefst 256 GB geheugen voor al je apps, foto’s en video’s. Er verschijnt tevens een variant met twee keer zo veel ROM: 512 GB. Hiervoor moet je een astronomisch bedrag van 2.095 euro ophoesten. Deze telefoon is dan ook niet weggelegd voor de doorsnee consument, tenzij je eerst je nier of ander orgaan verkoopt op de zwarte markt.

Specs Huawei Mate RS Porsche Design
Voor dat geld krijg je wel wat. Zo heeft hij een 6 inch FullView OLED-display met QHD+ resolutie en zonder die afzichtelijke notch. De brute power en pk’s die je van Porsche gewend bent krijg je uiteraard ook bij dit toestel dankzij de Kirin 970 met Neural Processing Unit en Artificial Intelligence (AI). Net als de P20 Pro heeft de Mate RS Porsche Design drie camera’s (40, 20 en 8 megapixels) en een 24 megapixel selfiecamera. Verder heeft hij maar liefst twee vingerafdruksensoren: één aan de achterkant en één in het scherm. En voor het geld dat je neerlegt voor dit toestel krijg je de nieuwste Android-versie: Android 8.1 Oreo. Hoe het zit met updates in de toekomst, kunnen we niet zeggen. Vanaf 12 april is hij verkrijgbaar in Europa in de kleuren zwart en vuurrood.

Cha-ching! Dit is de peperdure Porsche Design Huawei Mate RS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *