Charlie Hebdo lezen? Zo koop je hem op je smartphone

Auteur: , 2 Reacties
Charlie Hebdo lezen? Zo koop je hem op je smartphone

De aanslagen staan bij iedereen nog in het geheugen gegrift, maar Charlie Hebdo gaat door. Er ontstond de afgelopen dagen een ware run op de nieuwste uitgave van het blad.

Fysieke kopieën van het blad waren in enkele minuten uitverkocht in heel Frankrijk. Er werden miljoenen kopieën geprint, maar de vraag bleef. Ook in ons eigen land moest je geluk hebben om aan een Charlie Hebdo te komen. Bij de verkooppunten in Amsterdam stonden mensen al vanaf 6 uur ‘s morgens in de rij. Een enkeling spendeerde zelfs de nacht op Schiphol om zeker te zijn van een kopie.

Is het jou niet gelukt om het blad te bemachtigen maar wil je hem wel graag lezen? Dat kan! Om aan de grote vraag te voldoen heeft Charlie Hebdo een mobiele versie beschikbaar gemaakt. Wanneer je in het bezit bent van een iOS-device kan je hier een exemplaar downloaden. Wanneer je deze hebt geïnstalleerd, kan je hem via de Kiosk openen en vervolgens kopen voor 2,99 euro. Daarnaast is er ook een versie beschikbaar voor Android en Windows Phone.

Let er wel op dat de gehele applicatie alleen in het Frans wordt aangeboden, dus misschien is het handig om een vertaal-app bij de hand te houden.2 reacties

Nobody cares
@crazyt: Alleen ramptoeristen en mensen die interessant willen doen. De hipsters maken nog een opmerking dat ze het tijdschrift altijd al lazen en over 3 weken is iedereen het weer vergeten. Van de week werd er op het nieuws nog de vergelijking gemaakt met 9-11. Ik weet nog precies waar ik toen was. Deze schietpartij is niets, 3 jaar geleden hadden we ook een schietpartij in Alphen en daar hoor ik niemand meer over. Dat was hier, door een blanke mafkees met een wapen. Een wapen die hij had omdat de politie zijn werk (het nakijken van de aanvraag voor vergunning) niet naar behoren heeft uitgevoerd. Er zullen altijd idioten zijn en welk geloof ze aanhangen is niet echt relevant. Ze vinden dat ze het recht hebben om ons, de “gewone burger” wat aan te doen en zullen dat doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).