Chatbot Tay is terug, verpest het meteen weer

Tay
Iets minder nazi dit keer. Maar echt lekker loopt het nog niet.

De Twitter-bot van Microsoft zorgde afgelopen week voor flink wat ophef. De digitale AI-spreekpop haalde uit naar minderheden en werd spoedig offline gehaald door het techbedrijf. Toch krijgt Tay een tweede kans. Vanmorgen heeft Microsoft de AI-bot terug online geslingerd. En vrijwel meteen ging het weer mis.

Gelukkig voor Microsoft schold de digitale pennenschrijver er niet op los. Wel spamde de robot je complete tijdlijn vol. Tay begon zichzelf te ‘mentionen’ aan het begin van elke tweet. Dit zorgde ervoor dat elke reply die hij stuurde op een Twitter-gebruiker, ook te zien was voor reguliere volgers. Dit maakte Tay van streek, waardoor de computerbot “You are too fast, please take a rest…” automatisch begon te spammen.

Microsoft heeft vervolgens opnieuw de stekker getrokken uit Tay. Het Twitter profiel is momenteel afgeschermd. Zou de AI-bot nog een derde kans krijgen?

2 reacties

  1. je zou toch verwachten dat ze ‘m inhouse eerst zwaar zouden testen door er 100 middelbare scholieren op los te laten.. maar blijkbaar niet 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *