Check Apple’s hilarische W.A.L.T phone uit 1993 (video)

Zo compact!
Zo compact, high-tech en innovatief! Voor die tijd dan, he.

Aah eeuwenoude technologie uit de jaren ’90… Het is in retrospectief altijd hilarisch maar in 1993 was de W.A.L.T phone (kort voor Wizzy Active Lifestyle Telephone) een technologisch hoogstandje. Het is tegelijkertijd een verre voorouder van de hedendaagse iPhone, dus, zo zeg ik een beetje gechargeerd, zonder het prototype W.A.L.T had de iPhone nooit bestaan.

Lekker Sonny Dickson toont in de onderstaande video in een pijnlijk trage demonstratie hoe de W.A.L.T phone werkt. Het opstarten duurt al tergend lang, waarna hij met de bijbehorende stylo over het scherm begint te bewegen. Ook dat gaat traag, onnauwkeurig en iedere keer als hij een tabblad wil aanklikken, moet hij een paar seconden op het icoontje blijven staan.

Desalniettemin is dit een stevige technologische prestatie voor 1993, ruim een kwart eeuw geleden. In die tijd waren mobiele telefoons al flink ingekookt van de gigantische koelkasten tot zakformaat, maar faxmachines en computers hadden nog een flinke hoeveelheid ruimte nodig. Dat maakte de W.A.L.T in die tijd een grote innovatieve sprong.

Zo kon het apparaat onder andere online bankieren, had het een touchscreen, fax-support, nummerherkenning, een ingebouwd adressenboek, de mogelijkheid om ringtones aan te passen en zelfs geavanceerde handschriftherkenning. Het productboekje, hoe geavanceerd het apparaat ook, kon nog wel wat werk gebruiken. De handleiding stelt bijvoorbeeld ‘gebruikt WALT niet bij water’ en ‘laat WALT niet vallen’.

[gv data=”UbaeWyhStRU”][/gv]

W.A.L.T is uiteindelijk aangekondigd tijdens de MacWorld 1983, maar werd nooit officieel gereleased. Er zijn slechts een handjevol prototypes geproduceerd (waarvan er in 2012 via Ebay eentje voor $8000 werd verkocht) en het is niet bekend waarom het toestel niet werd uitgebracht. Wellicht dat het product niet helemaal aansloot bij de Macintosh-slogan van 1993: ‘It does more, it costs less. It’s that simple’. Nou Apple, tegenwoordig is het helemaal niet meer zo simpel met jullie prijzen.

Lees ook: Van wie stelen OnePlus 6T en Pixel 3 meer users, Samsung of Apple?

Foto @Sonny Dickson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *