Check deze buigbare phone

Moxi Bendable
Gisteren zagen we nog een prototype buigbaar scherm van Samsung. Maar buigbare smartphones bestaan al.

Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien kun je de Moxi Bendable gewoon als een armband om je pols dragen wanneer je hem niet gebruikt. Handig, want geen gewicht in je zak, maar vooral geschikt om stoer mee te doen natuurlijk. Zo nonchalant mogelijk je armband loskoppelen en bellen maar.

Veel fabrikanten zijn geïnteresseerd in flexibele apparaten, die je bijvoorbeeld gemakkelijk kunt uitklappen van smartphone naar tablet. Naast de flexibele displays zijn daar echter ook flexibele interne componenten voor nodig. Die zijn nog niet allemaal beschikbaar.

Moxi stelt dit probleem te hebben opgelost door grafeen te gebruiken. Dat materiaal is perfect voor gebruik in elektronica: kei- en keihard, superdun, en het geleid beter dan siliconen.

Het gekke is dat het grote nadeel van de Bendable dan juist weer het deel van de puzzel is dat Samsung en LG nu lijken te hebben opgelost: het scherm. Moxi gebruikt geen fancy buigbaar HD-LCD-scherm, maar digitaal papier, wat je kent van je e-reader. Zwart-wit only dus. Het bedrijf belooft in 2018 een kleurenversie op de markt te brengen. De huidige versie komt eind dit jaar op de markt voor een prijs van omgerekend 680 euro. Specs of andere details zijn vooralsnog onbekend. Moxi hoopt in eerste instantie 100.000 Bendables te kunnen afleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *