Nieuwe trailers Game of Thrones, The Walking Dead & meer

We krijgen onder andere in kijkje in de quest van Daenerys
Op Comic Con in San Diego werden onder andere trailers getoond van Game of Thrones, The Walking Dead en Thor: Ragnarok.

De San Diego Comic Con loopt vandaag ten einde. Naast een oneindig aantal cosplayende fans wordt er tijdens het gigantische stripboeken-feest ook altijd veel onthuld omtrent de nieuwste films en series. Zo ook dit jaar. We kregen een veel te lange trailer van Justice League, een hele vroege kijk op het tweede seizoen van Westworld en uitzonderlijk interessante onthullingen rondom het nieuwste seizoen van Game of Thrones. Hier is een verzameling van alle nerdy informatie, onthuld tijdens de San Diego Comic Con 2017.

Thor: Ragnarok
Laten we aftrappen met een Marvel-productie van fase 3 van het MCU (Marvel cinematic universe), genaamd Thor: Ragnarok. De god van de donder lijkt in de derde film uit zijn franchise meer richting actie komedie te gaan. Zijn ‘side kick’ Hulk en hij hebben keer op keer grappige gesprekken. Ook lijkt de Thor-serie steeds verder over de spreekwoordelijke top te gaan, want de hevige science fiction-setting van de stad Asgard.

[gv data=”ue80QwXMRHg”][/gv]

Uiteraard zullen Chris Hemsworth en Mark Ruffalo hun rol als (respectievelijk) Thor en The Hulk vertolken. Die laatstgenoemde blijkt overigens te hebben geleerd hoe hij moet praten als Bruce Banner’s alter ego. Daarnaast krijgen we Cate Blanchett, Jeff Golblum, Tom Hiddleston, Idris Elba en vele andere gigantische sterren in de nieuwste Marvel-film. Thor: Ragnarok komt eind dit jaar uit en zal uiteraard overal te zien zijn.

The Defenders
En om in dezelfde sferen te blijven, werd ook de tweede trailer van Marvel’s The Defenders uitgegeven. De serie-equivalent van The Avengers ziet de vier hoofdpersonages samenkomen om langzaam een team te vormen. Hiervoor kregen we al het fantastische Daredevil te zien over het titulaire personage en zijn duistere strijd tegen (o.a.) The Punisher.

Daarnaast bevat The Defenders Jessica Jones, die eerder al haar eigen degelijke serie had. Tot slot zijn Luke cage en Danny Rand nog van de partij. Ook die twee personages hadden een eigen serie, al werden deze prequel-series niet erg goed ontvangen. Misschien heeft het iets te maken met de behoorlijk monotone superkrachten van de personages. Daredevil bevat een rijke backstory en een unieke übergevoelige set zintuigen (op zijn ogen na, natuurlijk). Dat terwijl Jessica Jones heel sterk is, Luke Cage onverwoestbaar en Iron Fists kan…. tja… heel hard slaan. Beetje karig, misschien?

Maar goed, we dwalen af. De onderstaande trailer brengt de personages dus bij elkaar. Het zooitje ongeregeld zal ongetwijfeld een leuke dynamiek krijgen met elkaar, maar of Marvel het een beetje rustig aan moet doen met de superteams, zullen we in augustus al ontdekken.

[gv data=”D_6J9BqgonU”][/gv]

Justice League
En al het superheldengeweld houdt daar niet op. Naast Marvel’s gigantische hoeveelheid producties zit DC Comics ook niet stil. De tegenhanger van Marvel komt namelijk in november met een Avengers-achtig samenwerkingsverband tussen DC’s tofste superhelden. Zo zullen Ben Affleck’s Batman, Wonder Woman, Cyborg, Aquaman en The Flash onder andere over Gotham en Metropolis moeten waken.

[gv data=”g_6yBZKj-eo”][/gv]

De ruim 4 minuten (!) lange trailer onthult wat van de krachten en vaardigheden van de superhelden, alsmede dat – naast de gebruikelijke massa-aanval van een of andere slechterik – Superman nog zoek is. Aan het einde van het teleurstellende (maar toch vette) Batman vs. Superman zou de laatst genoemde dood zijn. Uiteraard is dat niet het geval en in Justice League zullen we Henry Cavill’s personage weer terug zien komen.

DC’s eerste team-up-film zal onwillekeurig met Marvel’s eerste team-up The Avengers worden vergeleken. Die film uit 2012 werd toen uitzonderlijk goed ontvangen, maar helaas voor DC is het superheldenlandschap ondertussen sterk veranderd. De vraag resteert: Zit men nog wel te wachten op nóg een superteam? Omdat ik – zoals Batman, zou je kunnen stellen – van rechtvaardigheid houd, vind ik dat we DC’s eerste poging een kans moeten geven. We zullen het in november van dit jaar zien.

The Gifted
*zucht*… Oh, Marvel, het lijkt wel alsof jullie kunnen aanvoelen dat iedereen moe begint te worden van superhelden. Althans, de markt begint verzadigd te raken. Nog even snel zoveel mogelijk geld los wrikken dan maar? Goed, The Gifted draait dus om een groep mutanten, bedreigd door overheden die hen willen controleren/vernietigen. Komt je dat bekend voor? Yup, mij ook.

[gv data=”TSvX-azZmG4″][/gv]

De serie zal onder andere X-Men-personages als Eclipse, Thunderbird, Polaris en Blink bevatten, zo meldt Polygon. De serie zal wederom in het najaar van 2017 uitkomen.

The Walking Dead
Naast alle conventionele superhelden was ook het op de comic gebaseerde The Walking Dead aanwezig tijdens de San Diego Comic Con 2017… En hoe! Hoewel ik al lang geen fan meer ben van de serie, moet ik zeggen dat het aankomende seizoen, seizoen 8, er veelbelovend uitziet. Er zitten zo te zien een aantal hele toffe momenten aan te komen, al zat het tofste moment toch wel aan het einde van de trailer.

[gv data=”8YOv8Ik1MX8″][/gv]

SPOILER ALERT!
Het einde van de trailer toont ons een oude Rick, kort haar, lange baard, in een ziekenhuisbed. De scène doet (vast niet per ongeluk) denken aan de allereerste scène van The Walking Dead, waarin Rick in een ziekenhuisbed wakker wordt. Het interessante is daarentegen dat dit zich in de toekomst afspeelt. In de stripboeken maakt het verhaal een tijdsprong na de gebeurtenissen van seizoen 7 en 8. De gigantische oorlog is voorbij en Rick is oud geworden.

Seizoen 8 van The Walking Dead zal (zoals altijd) in oktober verschijnen op AMC (FOX). Hopelijk is de seizoensfinale van dit seizoen daarentegen beter dan de teleurstellende vorige finale.

Game of Thrones
Een van mijn kritiekpunten op de serie is de tergend langzame voortgang in Dany’s tocht naar Westeros. Aan het einde van de aflevering van deze week was ze dan eindelijk aangekomen, al is nog niet helemaal duidelijk hoe lang ze nu in Dragonstone zal blijven. De onderstaande trailer geeft daarentegen een beetje sturing aan de onzekere tijden die wij – de kijker – en de Westerosi zelf tegemoet gaan.

[gv data=”daIBhj9CgD0″][/gv]

Zo suggereert Littlefinger dat alle conflicten tegelijkertijd zullen worden uitgevochten. Betekent dat dat de White Walkers aanvallen wanneer Dany Kings Landing aanvalt? Daarnaast wordt duidelijk dat Melisandre Daenerys gaat helpen in haar quest voor de ijzeren troon. Hoe dan ook, seizoen 7 van Game of Thrones is nu te zien op HBO. De eerste aflevering van afgelopen maandag werd in elk geval zeer goed ontvangen.

Westworld

Tot slot kwam er heel onverwachts nog een trailer van Westworld uit tijdens deze Comic Con. De verrassende hitserie kwam uit het niets en verkreeg al heel snel een gigantische aanhang. Wat mij betreft is dat bijna volledig te danken aan Jonathan Nolan’s (ja, broer van) geniale schrijfwerk. Wat blijkt? Ze gaan gewoon lekker verder met de robot-opmars.

[gv data=”phFM3V_dors”][/gv]

Wat overigens ook noemenswaardig is, is het feit dat de productie van Westworld pas een week bezig is, zo meldt Polygon. De opnames die gemaakt werden in de afgelopen week zijn uiteindelijk dus goed geweest voor deze vette trailer waarin Dolores definitief de overstap heeft gemaakt van hulpeloos slachtoffer naar badass moordmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *