Check hier de 5 epische Fortnite cinematic finalisten

Auteur: , Geen reacties
'Bad ass' is slechts het begin

De in-game replay toolkit levert wat briljante cinema op.

Een recentelijk toegevoegde toolkit voor Fortnite maakt het ontzettend toegankelijk om in-game leuke, grappige of bad-ass filmpjes te maken. Daarom lanceerde de ontwikkelaar van de belachelijk populaire game een wedstrijd waarin gamers konden strijden voor de ‘Replay Royale‘ beste cinematic. Oh, en de winnaar kreeg een dikke Alienware gaming PC.

Uiteraard werden er duizenden filmpjes ingestuurd en veelal waren het simpele producties waarin grappige of toffe actie in kaart werd gebracht. Sommige in-game kunstenaars gingen daarentegen meer ‘Spielberg-esk’ aan het werk en maakten semi-professionele producties met een verhaal, flow en toffe sounddesign. Hieronder tellen we af welke 5 deelnemers een Atomos Ninja Flame HDMI recording monitor, een Alienware Advanced Gaming Keyboard + Mouse en 5,000 V-Bucks wonnen.

De onderste cinematic won naast de eervolle eerste plek daarentegen dus ook een gaming PC van ruim €1000,- euro, de hierboven vermelde gadgets en een gesprek van een half uur met de ontwikkelaars. Niet mis dus!

Aylit – 90 seconds for Toyko
De vijfde plek gaat naar een cinematic die het relatief serieus aanpakt. De teammaat van de hoofdpersoon wordt geëxecuteerd en al snel ontstaat er een filmische shootout met slow motion, doorzeefde gebouwen en het ‘cool guys don’t look at explosion’ actiefilm-cliché.

CubitFox – Stormy Shredding
Stormy Shredding is in tegenstelling tot de voorgaande cinematic veel minder gericht op actie en bad-ass vuurgevechten, maar meer op hard metalmuziek. De toffe videoclip draait volledig om een gitaar shreddende dude die in de wereld van Fornite aan het raggen is op zijn metal-gitaar. Tuurlijk, hier en daar zien we wat toffe actie-shots, maar het hoeft niet altijd over moord en dood te gaan, toch?

Maro – Essa!
Essa! by Maro is misschien wel de meest natuurgetrouwe interpretatie van Fornite’s battle royale-modus. De cinematic draait volledig om een ‘gewone’ game Fortnite, waarin looten, bouwen en strategisch bewegen centraal staan. Maro monteerde de ogenschijnlijk simpele shots daarentegen tot perfectie, met gecontroleerd gebruik van slow motion en hele vette ‘gun play’.

LaffenGas – Boogie Royale
Zoals bij Stormy Shredder, staat ook in Boogie Royale muziek meer centraal dan gevechten. Hoewel het filmpje even op gang moet komen, is de uitgedoste, afro-dragende disco-koning een hilarisch aanzicht. Hij dans de boogie in verschillende kleurrijke omgevingen en LaffenGas toont ook zijn comedytiming. In een groot vuurgevecht zoomt de camera langzaam uit; onze boogie dansen staat tussen de rondvliegende kogels te dansen. Als hij geraakt wordt krijgen we een grafsteen te zien. Game over? Nee hoor, hij staat gewoon nog te boogie’en. Een waardige runner-up.

Eznait – Revenge
Tot slot is dit de winnaar: Revenge. Het is werkelijk ongelofelijk hoe een groepje gamers een dusdanig kwalitatieve cinematic kunnen maken. Ik overdrijf niet als ik stel dat het camerawerk, de framing en compositie van de shots oprecht goed zijn. Voeg daar een bad-ass verhaal over wraak en (wederom) het ‘cool guys don’t look at explosion’ actiefilm-cliché aan toe, en je hebt een briljante cinematic. Oh, en check de sounddesign en editing. Knap!

Screen @EnzaitEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).