Check hier de eerste Game of Thrones seizoen 8 trailer!

Het is bijna zo ver!
Draken. Héél veel draken.

Jazeker, het is eindelijk zo ver. We weten wanneer het gaat beginnen, we weten dat de acteurs totaal niets weten over het einde en we weten dat Adidas schoenen maakt voor GoT-fans. Nu krijgen we eindelijk de eerste echte beelden te zien!

Spoiler alert voor alles tot aan seizoen 8

Hoewel we hier en daar al wat enkele seconden beeld te zien kregen, is dit de eerste échte trailer voor het achtste en tevens laatste seizoen van HBO’s hitserie Game of Thrones. Schrijver George R.R. Martin en de showrunners bouwen er al jaren naar toe: de uiteindelijk conclusie van het grootste verhaal vol bloed, seks en verraad. Seizoen 8 draait om niets anders dan dat, zo mogen we wel verwachten.

De trailer start met een rennende Arya en langzaam leren we meer over de locaties van alle belangrijke karakters. De hoofdrolspelers van de trailer zijn daarentegen toch wel de draken, die in seizoen 8 ongetwijfeld een potje gaan huishouden.

Voordat het daarentegen bij de langste vechtscène ooit komt (de makers onthulden recentelijk dat één aflevering een volledige veldslag zal beslaan en daarmee het langste gevecht ooit op film gezet zal worden) zullen allerlei verschillende legers zich eerst naar het noorden moeten verplaatsen, met alle problemen van dien.

Zo zien we het leger van de Lannisters in boten van de Greyjoys, maken de Unsullied zich klaar en zijn de draken volgroeid en ogenschijnlijk volledig onder controle van Dany. Dat alles zal dus uitmonden in een van de meest epische gevechten ooit op film gezet. Als we de Battle for the Bastards als referentiekader mogen gebruiken, gaat dat met andere woorden ongelofelijk episch worden.

Uiteindelijk is de trailer (uiteraard) nog redelijk schaars wat betreft inhoudelijk info. Ja, we weten dat de legers zich verzamelen bij Winterfell en dat alle belangrijke personages hetzelfde doel voor ogen hebben. Tegelijkertijd is daar Cersei, die wellicht nog steeds niet overtuigd is en de troon wil behouden.

[gv data=”rlR4PJn8b8I”][/gv]

Game of Thrones komt op 14 april exclusief naar HBO.

Screen @HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *