Check hier dé flagship killer van 2019

Mooie apparaatjes
Met onder andere draadloos opladen en een spicy processor.

Er was een tijd dat de bijnaam flagship killer slechts één ding kon betekenen: OnePlus. Tegenwoordig is het merk steeds meer naar het high-end segment aan het verschuiven en vullen andere (veelal Chinese) merken die leegte op. Dat zorgt hier en daar voor wat missers, maar Xiaomi onthult een toestel dat wat mij betreft direct die bijnaam verdient. Dit is dé flagship killer van 2019.

Xioami komt met de Mi 9-serie, een drietal toestellen van rond de 400 à 500 euro, met hardware die je in smartphone kan vinden die het dubbele kosten. Beide modellen zijn voorzien van een OLED-scherm van 6,39″ met een resolutie van 2280×1080, een Snapdragon 855 en een stevige 48MP camera.

De drie uitvoeringen zullen respectievelijk worden uitgerust met 6GB RAM en 128GB opslagruimte voor het goedkoopste model, 8GB/128GB voor de iets duurdere uitvoering en 12GB/256GB voor de Transparant Edition. Jazeker, de duurste Xiaomi Mi 9 krijgt een deels transparante achterkant. De toestellen kosten omgerekend respectievelijk €393, €433 en €525 euro, al komen ze in eerste instantie alleen in China uit. Later komen ze ook naar Europa, maar de aankondiging moet in elk geval tot volgende week maandag wachten, want dan start de MWC 2019.

Nu, voordat je de duurste uitvoering bestelt via je illegale handelaar in China, moet nog maar blijken dat het toestel ook écht transparant is; Xiaomi loog eerst glashard over hun ’transparante’ achterkant, wat gewoon een sticker bleek te zijn. Alleen voor die stunt zou het bedrijf wat mij betreft publiekelijk gekielhaald moeten worden, maar dat is een discussie voor een andere dag.

Waar het nu om draait, is de flagship kill-mogelijkheden van de Mi 9. Laten we de middenklasse pakken. Naast de solide specs voor zo’n €400 pegels komt de mid-ranger ook nog eens met een in-display vingerafdrukscanner, een high-end camera-set-up met onder andere een 117 graden groothoeklens en 2 keer optische zoom en een prima 3300mAh die, jazeker, draadloos oplaadbaar is. Sterker nog, Xiaomi beweert dat dit de snelst draadloos oplaadbare smartphone op de markt is!

Mocht je toch nog wat minder neer willen tellen, dan komt het Chinese merk ook nog met een echte mid-ranger in de vorm van de Mi 9 SE. Deze budgetuitvoering krijgt een iets mindere Snapdragon 712, 6GB RAM en 64GB opslagruimte mee voor zo’n €250 euro. Tja, tegen die prijs/hardware-verhouding kan LG met hun nieuwste mid-range-reeks waarschijnlijk niet op.

Nog geen reacties

  1. “Alleen voor die stunt zou het bedrijf wat mij betreft publiekelijk gekielhaald moeten worden”

    “Sterker nog, Xiaomi beweer dat dit de snelst draadloos oplaadbare smartphone op de markt is!”

    ^ Typfoutje, maar de marketing lijkt te werken! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *