Check hier de officiële Marvel Avengers-gameplay (video)

Vreemd aanzicht
Vreemde gezichten, maar bekende helden.

Marvel verdient met hun gigantisch populaire franchise bakken met geld, maar vooralsnog bleef de videogame-markt gek genoeg bijna onaangeraakt. Totdat er een aantal jaar geleden wat begon te rommelen omtrent een echte Avengers-game, die recentelijk bevestigd werd. Nu is er eindelijk een hoop officiële informatie over bekend.

Uitgever Square Enix presenteert tijdens de E3 2019 hun langverwachte Avengers-game, die helaas geen Marvel’s Avengers: EndGame heet, maar Marvel’s Avengers. De videogame wordt gemaakt door Crystal Dynamics en Eidos, die respectievelijk bekend zijn van de Tomb Raider-franchise en de Deux Ex-serie.

De game zal zich focussen op een verhaal dat volledig los staat van de films, maar wel sommige momenten in het verhaal heeft verwerkt. Daarmee lijkt het erop dat het verhaal een groot focuspunt zal worden voor de game.

Wat betreft gameplay heeft Square Enix een slimme trailer gemaakt, want een hoop cutscenes werden samen met cinematische gameplay-momenten gemonteerd tot een actiespektakel dat weinig écht prijsgeeft. We weten wel dat het om een 3rd person actiegame zal gaan en dat co-op een belangrijk spelelement zal zijn. Jij en maximaal 3 vrienden besturen helden als The Hulk, Iron Man, Captain America, Thor en Black Widow.

Precies die vijf helden zitten dan ook in de trailer, maar je moet onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat het om rare gezichten gaat in de trailer. Nu, fans zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat Downey Jr. en collega’s niet in de game verwerkt zijn, maar dat is op zich best logisch.

[gv data=”LDBojdBAjXUc”][/gv]

Ik bedoel, die acteurs trekken tientallen miljoenen binnen per film en een game-budget kan niet op tegen Marvel’s bankrekening. En daarbij is het belachelijk veel werk om de welbekende acteurs precies na te maken in een game, terwijl iedereen de minste onjuistheid eruit pikt. Met zelf ontworpen gezichten heb je veel meer speling en creatieve vrijheid.

In plaats van peperdure sterren zullen een aantal gevestigde stemacteurs, waaronder Troy Baker (The Last of Us, Middle-earth: Shadow of Mordor, Batman: The Enemy Within), de superhelden vertolken. Volgens Square Enix zullen er geen betaalde DLC-pakketten worden uitgegeven en zullen alle toekomstige andere helden gratis aan de game worden toegevoegd.

Marvel’s Avengers komt op 15 mei 2020 uit voor de PlayStation 4, Xbox One, Stadia en Windows PC. PS4-spelers die de game pre-orderen krijgen nog een beta-versie die ze kunnen testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *