Check hier de samenvatting van Mayweather vs. McGregor


MMA versus boxen. Amerika versus Ierland. Veteraan versus groentje. Het was inderdaad het gevecht van de eeuw.

Het werd het gevecht van de eeuw genoemd: Floyd Mayweather Jr., bokslegende en geldharkende atleet tegenover Conor McGregor, MMA-legende en fanfavoriet. Nog nooit in de geschiedenis van de vechtsport werd een dergelijke partij uitgevochten. De vechters kregen naar verluid beiden zo’n $100 miljoen dollar, en dan zijn sponsoren, prijzengeld en eventuele weddenschappen nog niet meegerekend. Dat was de gigantische som het hoe dan ook waard, want het gevecht deed eer aan de vooraf bedachte naam.

SpecificatiesOnePlus 6TSamsung Galaxy S9+
Resolutie6,41-inch (2340x1080 pixels)6,2-inch (2.960 x 1.440)
Type glasGorilla Glass 6Gorilla Glass 5
ProcessorQualcomm Snapdragon 845Exynos 9810 Octa
Werkgeheugen6 GB/8 GB6 GB
Opslagruimte128 GB/256 GB (respect. voor 6 en 8 GB RAM)64/256 GB
Uitbreidbaar geheugenNeeJa, microSD tot 400 GB
Cameraresolutie voor/achter16-MP/16-MP en 20-MP8-MP/2x12-MP
Videoresolutie2160p@60fps2160p@60fps
Bluetooth5.05.0
BesturingssysteemAndroid 9.0 (Oxygen OS)Android 8.0 Oreo
Accu3700 mAh3500 mAh
Hoogte157,5 mm158,1 mm
Breedte 74,8 mm73,8 mm
Dikte 8,2 mm8,5 mm
Gewicht185 gram189 gram
VingerafdrukscannerJa, in schermJa, achterkant
IrisscannerNeeJa
3.5mm jackNeeJa
WaterdichtMwa (IP67)Ja (IP68)
AdviesprijsV.a. €560 (verwacht)Vanaf €949 euro (nu verkrijgbaar voor zo'n €650 euro)

Eerste ronden
De sympathieke Ier Conor McGregor is een beest in de MMA-ring (Mixed Martial Arts) en heeft niet voor niets een status opgebouwd als onverslaanbaar in deze tak van de vechtsport. Maar voor het gevecht tegen Mayweather stapte hij in het hol van de leeuw, want het gevecht van de eeuw werd uitgevochten in een boxring. Geen clinches, geen hammer fists, geen knietjes of slagen op de benen; McGregor moest het hebben van zijn slag-talenten.

En dat had hij ook in de eerste ronden. Met zijn langere bereik en lengte wist McGregor de Amerikaan van zich af te houden en bepaalde zo tot en met ronde 4 volledig het tempo. Zijn jabs waren niet hard en ook van counters kwam maar weinig terecht. Toch wist hij als groentje in de boxring vier ronden te domineren tegenover een legende.

Momentum
Maar het momentum kantelde langzaam. Waar MMA-gevechten typisch zo’n 15 à 20 minuten duren, zou het gevecht van de eeuw langer dan een half uur kunnen duren. Rond de vijfde ronde begon McGregor langzaam af te zwakken en wist Mayweather hier en daar een combinatie te maken. Toch bleef de underdog staande en had meer dan genoeg technische momenten met zich mee.

In ronde 7 en 8 begon het verschil groter te worden en werden de scores wat positiever voor Mayweather. Waar Mcgregor technisch en veel stootte, ging Mayweather voor de harde combinaties en stevige klappen. De power punches van de Amerikaan leveren veel punten op en met het kantelen van het momentum van het gevecht staat McGregor nu regelmatig op zijn achtervoet.

TKO

Het is in ronde tien dat begint te blijken wat veel fans van beide partijen al verwachtte; Mcgregor en zijn onconventionele boxstijl beginnen een patroon te vormen dat Mayweather door krijgt. De Ier probeert met zijn (zwakke) jabs en uitzonderlijk goed voetenwerk afstand tussen hem en zijn tegenstander te creëren. Te vergeefs, want in de tiende ronde weet Mayweather power punch na power punch te landen en springt de scheidsrechter tussen beiden. Hij verklaart een TKO (technical knock out). Het gevecht van de eeuw wordt gewonnen door Mayweather.

[gv data=”QAIvfWQsP5c”][/gv]

Heb jij het gevecht van de eeuw gezien? En was je ook zo onder de indruk van box-groentje Mcgregor die het tien ronden volhield tegen een afgetrainde veteraan? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *