Chevrolet gaat auto’s uitrusten met een telefoonkoeler

Auteur: , 42 Reacties
Chevrolet bouwt auto's met een telefoonkoeler

Nooit meer telefoons die aanvoelen als een strijkbout. Chevrolet heeft er iets op verzonnen.

Wie op een warme zomerdag zijn telefoon oplaadt in de auto, of onderweg gebruikt voor navigatie danwel muziek, weet dat het apparaat bloedheet kan worden. Niet dat zulks meteen problematisch is, telefoons zijn immers beveiligd tegen oververhitting. Chevrolet meent echter dat telefoons wel wat extra verkoeling kunnen gebruiken en introduceert een heus koelvakje voor mobieltjes. Innovatie!

Chevrolet bouwt auto's met een telefoonkoeler

Het heet Active Phone Cooling en wordt geleverd op Chevrolets die een draadloze oplader voor telefoons aan boord hebben. Het koelvakje bevindt zich op de plek waar vroeger de asbak zat. Doordat de telefoon op rubberen noppen komt te liggen kan er gekoelde lucht achterlangs stromen, wat voor een aangename temperatuurdaling moet zorgen.

Chevrolet levert het vanaf 2016 op de Impala, Malibu, Volt en Cruze.42 reacties

Stelt niets voor, is gewoon een uitstroomopening van de airco, maar ‘telefoonkoeler’ klinkt natuurlijk wat fancyer. Of ben ik nu weer te negatief?
@gop1: ja denk het wel. Heb je het eerder gezien? De beste ideeën zijn altijd degene die iedereen Had kunnen bedenken maar het toch nooit deden.
@rolov: Mooie algemene uitspraak, maar in dit geval gaat het niet om iets superspectaculairs of enorm innovatiefs. Maar wel een leuke toevoeging.
@gop1: en het gaat erom dat het idd een leuke toevoeging Is;)
@rolov: tja, tis hetzelfde als een gekoelde dashboard vakje dat eigenlijk een flop is geworden (terwijl het wel handig is). Ik denk dat de ‘telefoon koeling’ ook flopt aangezien het (in mijn ogen) onnodig is. Ja mijn telefoon wordt beetje warm maar niet zo erg dat ik denk: ik moet hem meteen koelen
@arii: de mijne eerlijk gezegd wel. Maar om eerlijk te zijn denk ik ook niet dat andere het over gaan nemen. Maar gelijk negatief doen erover Is ook zo wat.
@rolov: BMW heeft het toch ook al soort van uitgevonden met hun snap in adapter met ventilator..? Zo bijzonder vind ik het dus niet..
@rolov: wij hebben al jaren een gekoeld vakje onder de middenarmsteun in de 5 serie, zelfs de e60 die we van 2003 tot 2005 hadden had het (tevens de plek van de snap in adapter).
@rolov: dat zie je wel aan apple, doen alsof je de eerste bent die met iets nieuws komt
Niets bijzonders, de stilo had al een blikjeskoeler.
Maar verdomd handig is het wel dit, veel warmte is ook minder goed voor je accu op ten duur.
@gop1: inderdaad mijn dashboard kast is ook op de A-C aangesloten dus het zelfde principe
Maarja als je geen hersens hebt vind je dit heel bijzonder
Hoevaak maak je ’t tegenwoordig nog mee dat je telefoon heet wordt? ’t Is bij steeds minder telefoons ’t geval dus beetje laat geïntroduceerd
@rdamnn: toch, met dit extreme weer, is het glas van mijn 5c op het strand spontaan gebarsten door de hitte. nou zat ie ook in een zwarte tas, boven op het kokend hete zand, maar toch. er zit een 1 barst in van links naar rechts schuin.
@gwnbmw: Ik neem dat jij je telefoon niet in een zwarte tas op kokend heet zand in jouw auto legt?
@marikoelolo: welke auto? ik heb alleen een fiets…
@rdamnn: laat je telefoon vandaag maar paar minuten buiten liggen
@rdamnn: En ze doen het vooral voor de Amerikaanse markt, LA, Miami en om nog maar te zwijgen van Vegas… (en wrs nog plaatsen)
@rdamnn: moet jij eens opletten. Bijvoorbeeld de Snapdragon 800 CPU, wordt gigantisch heet, al doe je er bijna niks mee. Mijne is zelfs al 60°C geweest! Zo is hij echt geen pretje meer om vast te houden
@rdamnn: dat is gewoon onzin, ik heb een high end smartphone maar die kan nog steeds heel erg warm worden, en zeker als die word opgeladen dus vind het een top idee van chevorlet.
@rdamnn: gister nog, “iphone needs to cool down”. Lag ook op te laden in de cabrio navi flitsmeister. Iphone 6, ik vind het een handige gadget waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt!
@rdamnn: blijkbaar heeft de Android app hem weer eens niet gepakt, dus hier nog eens: onzin. Neem de Snapdragon 800 eens. Die wordt soms 60 graden celsius! Dan is het echt geen pretje meer om hem vast te houden
@kwatsjkop: top, nu staat er 2x dezelfde reactie
@rdamnn: apple is het een aanhoudend probleem. 3GS had het al. Gaat vaak gepaard met het defect. Accu snel leeg en moet constant geladen worden, wordt dan heet tijdens laden en gebruik.. Of met minimaal gebruik met 3 a 4 uur accu leeg
Achja waarom ook niet he! :)
Opzich wel handig.. Mn telefoon word soms wel meer dan 45 graden.. Echt belachelijk (Huawei P6)
Niet baanbrekend, maar wel een mooi idee toch?
In de auto staat de telefoon toch in standby, alleen met bluetooth aan voor een eventueel telefoongesprek. Af en toe de navigatie aan, maar in een geairconditoneerde auto is dat geen probleem. Gisteren met de muziek aan in een zonnig park werd hij echter 54 graden, dat vind ik ernstiger. Maar daar is geen oplossing voor.
Maar als je de telefoon als navigatie gebruikt heb er weinig aan en staat het toch in de brandende zon.
@miezemiez: ik heb een roosterhouder, dan blaast de airco mooi op de telefoon. Alleen uitkijken als je verwarming aanzet.
@mab: ik heb er ook zo één. Echt handig, en de verwarming blaast bij mij op automatisch stand op het raam en de voeten, niet op mijn phone. Geen probleem dus.
@mab: Yep. Kenu Airframe. Aanrader.
Toen ik in de brandende Australische zon mijn telefoon als navi moest gebruiken werd hij ook enorm heet. Tot een paar keer toe heeft hij zichzelf ook uitgeschakeld om oververhitting te voorkomen, maar dat navigeert zo lastig.

Dit vakje is op zich leuk, maar het is vervolgens natuurlijk totaal onmogelijk om nog op je scherm te kijken. Daarom vraag ik me af of hij dan wel gebruikt zal worden en er dus nog wel kans is op oververhitting. Als je hem in je broekzak laat zitten wordt hij toch ook niet heet. Als ze een houder ontwikkelen waarmee je je telefoon kunt gebruiken terwijl hij gekoeld wordt ben ik pas overtuigd.
Telefoon blijft prima werken met warm weer. Vorig jaar naar Mali geweest met gevoels temperaturen van 65 graden buiten en hij bleef nog steeds werken. Niks kapot, werd ook niet echt trager. Dus zie niet echt de meer waarde van de telefoon koeler
Oké cool man
Bij mij stroomt er meestal warme lucht achterlangs…
@svensson: heb je hem in je kontzak?
Bij Audi zou zo een optie vast €300 kosten
@snelweg: Nou wees eerlijk liever een audi dan een Impala/ Malibu/ Cruze.
Het kan zo makkelijk zijn en waarschijnlijk een stuk goedkoper, bijkomend voordeel is dat je met deze oplossing wel je schem kan aflezen! ;)
http://i01.i.aliimg.com/photo/v1/60146598255_2/APPS2CAR_Kenu_Airframe_car_phone_holder_universal.jpg
Hier heb je alleen last van met een iPhone.
Eerst een strijkbout, nu een ijsklontje :)
Doe normaal. Heb echt nog nooit last gehad van zoiets

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).