Chi-Fi: Spotgoedkope oordopjes van topkwaliteit

De KZ-ATE kost iets meer dan een tientje
De nieuwe standaard in oordoppen?

Oordopjes voor een tientje; als we ze zien liggen, denken we allemaal hetzelfde: “Dat is ongetwijfeld van Chinese flutkwaliteit.” Nou, volgens Wired geldt dat niet voor de KZ ATE-oordopjes. Het zijn wellicht zelfs de beste budget-oordoppen op de markt.

Kabeltjes breken altijd, jack-inputs gaan stuk en soms verlies je zelfs één van de rubbertjes van je oortjes. Het zijn problemen die ik mijn grootste vijanden niet zou toewensen. Geheel verslagen moet je dan weer het internet afstruinen voor een goede deal op een gerenommeerde set oordoppen. We willen uiteindelijk allemaal het beste geluid met ons meedragen.

Wat nou als dat voor iets meer dan een tientje geregeld kan zijn? De KZ ATE wordt door meerdere testers als goed ervaren. De oordoppen zijn zeker niet te vergelijken met high-end producten, maar voor een tientje krijg je ontzettend veel waar voor je geld. Zo zitten er verschillende grootten rubbertjes bij, zodat de in-ear koptelefoons bij iedereen passen. Ook zou het geluid hartstikke prima zijn en zitten ze ook nog eens lekker!

Het bedrijf Shenzhen Yuanze Electronics maakt de in-ear-oordopjes sinds 2008 en verkoopt ze onder andere via bol.com en Amazon. De zogenoemde Chi-Fi-set heeft een microfoon en kan nagenoeg iedere vorm van muziek loepzuiver overbrengen.

5 reacties

  1. Ik denk dat hier twee jaar terug de toon is gezet door Xiaomi, die destijds met hun Piston serie oordopjes een nieuwe norm stelden op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding. Je ziet dit bij steeds meer elektronica. De tijd dat er uit China alleen maar goedkope rommel kwam, is definitief voorbij. De gevestigde merken zullen zich eens goed achter de oren moeten krabben. En wellicht hun verdienmodel moeten herzien.

  2. Bij Bol of Amazon zijn ze inmiddels uitverkocht of een stuk duurder. Ik heb zelf een paar voor €9,50 besteld bij Alieexpress. Zonder microfoon zijn ze nog goedkoper. En de keuze qua kleur is groter.

  3. Slechte ervaringen mee: had er nu al 3 keer besteld via die goedkope chinese sites maar er worden daar ook vele slechte namaak oordopjes aangeboden van de KZ ATE oordopjes, met de originele opdruk zelfs. Goedkoop was duurkoop en de 1 was nog slechter dan de ander! regelrecht de vuilnisbak ik helaas. Ik zou deze dus alleen bij een goede cq goedkope Nederlandse importeur kopen die er wel verstand van heeft voordat je je geld weggooit. Als je ze direct via een aliexpress besteld weet je niet welke cheap ass versie je krijgt en als je pech hebt doen ze het niet eens. Tis wel grappig: de Chinezen gaan zelfs de originele chinese producten kopieren want geld is geld, end as het enige wat telt bij hen. dit is trouwens al een wat ouder product wat nu opeens weer in de bekendheid komt, maar ze hebben deze al een jaar of 2 denk ik.

  4. Na enige tijd toch maar eens besteld. Ze klinken echt top, prijs-kwaliteit is top. klinken vele malen beter dan Apple oortjes.. Ik zeg doen! €8 via Aliexpress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *