China gooit belangrijke patenten van Microsoft op straat

China gooit belangrijke patenten van Microsoft op straat
Terwijl Apple en Samsung nog steeds ruziën over hun patenten gooit China die van Microsoft gewoon op straat.

Het gaat om patenten die Microsoft lang verborgen heeft weten te houden. Het zijn namelijk patenten die nodig zijn voor het produceren van Android telefoons. Met de patenten harkt Microsoft jaarlijks zo’n 1 á 2 miljard dollar aan royalties binnen. Veel van de patenten zijn door Microsoft zelf ontwikkeld, maar er zijn er ook een paar die door een overname van het bankroete Nortel zijn bemachtigd.

Nu heeft China deze patenten gepubliceerd op de site van het ministerie van Economische zaken. Zij kregen de patentenlijst in handen na de goedkeuringsprocedure voor de overname van Nokia door Microsoft. De Chinese Ministry of Commerce oftwel MOFCOM keurde deze overname op 8 april goed zo meld Microsoft op hun eigen blog.

Hierin werd ook gesproken over de patenten die nodig zijn om Android toestellen te produceren. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Microsoft de lijst van patenten wel moest openbaren aan MOFCOM. Dit vanwege het feit dat de Chinese overheid bang was dat Microsoft teveel macht zou krijgen met de patenten.

Waarom de lijst met patenten nu door het MOFCOM op een openbare site is gepubliceerd is niet geheel duidelijk. De lijst is alleen te vinden op de Chinese versie van de site. Zodra je een andere taal selecteert kan je de lijst niet meer terugvinden. Mocht je een kijkje willen nemen in de patentenlijst, dan kan dat hier (Word docx-bestand)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *